EN

Duna: Vévoda z Caladanu

Brian Herbert, Kevin J. Anderson


Vévodu Leta Atreida, muže ušlechtilé a spravedlivé povahy, zastínila sláva jeho syna Paula, jemuž bylo souzeno stát se nejmocnějším člověkem v historii. První román třídílné série líčí dobu bezprostředně předcházející událostem legendárního románu Duna, období, v němž šlechtický rod Atreidů stěhuje své operace z domovské planety na neznámý svět, pouštní planetu Arrakis.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr sci-fi
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Duke of Caladan
Překladatel Dana Chodilová
Počet stran 472
EAN 9788026916970
Datum vydání 03.11.2021
Věk od 15
Formát 131x202 mm
Nakladatelství Baronet
Hmotnost 0,486
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Vévodu Leta Atreida, muže ušlechtilé a spravedlivé povahy, zastínila sláva jeho syna Paula, jemuž bylo souzeno stát se nejmocnějším člověkem v historii.

První román třídílné série líčí dobu bezprostředně předcházející událostem legendárního románu Duna, období, v němž šlechtický rod Atreidů stěhuje své operace z domovské planety na neznámý svět, pouštní planetu Arrakis. Příběh vypráví o tom, jak si vévoda Leto vysloužil imperátorovu přízeň i zášť rodu Harkonnenů a nastoupil cestu, která ho nakonec dovedla k vlastní smrti.

Poodhalí vztahy mezi členy domácnosti, výchovu mladého Paula, složitý vztah mezi vévodou a jeho konkubínou, přiblíží pozadí významných postav, jako je Duncan Idaho, Gurney Halleck, Thufir Hawat nebo Wellington Yueh. Stranou nezůstanou ani další hybatelé příběhu a jejich machinace: baron Harkonnen, hrabě Hasimir Fenring a Ctihodná matka Bene Gesseritu Gaius Helena Mohiamová, mluvčí pravdy imperiálního dvora.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "The Caladan Trilogy"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM