EN

Omalovánky Pavlíny Kourkové

Pavlína Kourková


Omalovánky Pavlíny Kourkové vás potěší i inspirují
Staňte se na chvíli umělcem, který dokáže na papíře věrně zachytit kouzlo rostlin. Inspirujte se dokonalými obrazy světově uznávané botanické malířky Pavlíny Kourkové a do jejích maleb, které do grafické podoby převedla ilustrátorka a spoluautorka prvních tuzemských antistresových omalovánek Jolana Daňková, vneste vlastní fantazii. Omalovánky jsou určené všem bez rozdílu věku, stačí jen vzít do ruky pastelky, vodovky nebo například fixy a mít chuť tvořit.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 8594050436763
Datum vydání 12.10.2023
Věk od 10
Formát 210x270 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,362
Typ Kniha - omalovánky
Vazba brožovaná lepená

Omalovánky Pavlíny Kourkové navazují na autorčinu první monografii Duše květů – To nejkrásnější z našich luk a zahrad (Mladá fronta, 2022) mapující její dosavadní botanickou tvorbu. V té malířka pokračuje dál a stále ji rozvíjí. Vznikají tak nové obrazy, které sklízí obdiv a ocenění doma i v zahraničí.

Ilustrátorka Jolana Daňková stála u zrodu prvních antistresových omalovánek pro dospělé na českém trhu. V roce 2015, kdy vyšly první, se staly hitem a ukázaly, že malování do předlohy vůbec nemusí být jen doménou dětí.

Ze spolupráce obou umělkyň vzešly omalovánky, které přináší nejen radost a potěšení z vybarvování, ale zároveň dávají nahlédnout hluboko do světa rostlin díky přesně a věrné kresbě. Navíc jsou květiny doplněny českými i latinskými názvy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pavlína Kourková

Pavlína Kourková

Botanická malířka Pavlína Kourková je oceňovaná doma i v zahraničí. Důkazem je i to, že ji za členku přijaly prestižní společnosti botanických umělců, britská SBA a americká ASBA. Její malbu si vybrala pro svůj plakát největší světová výstava botanického umění londýnská Plantae a za své dílo získala i několik významných světových ocenění. Vystudovala původně biologii a zdravý životní styl na pedagogické fakultě a obor Zahradní architektura a krajinářství na České zemědělské univerzitě. Zkušenosti jako zahradní architektka začala sbírat ve Velké Británii, ve stejné profesi pokračovala i v Česku. Jenže čím dál víc ji to táhlo k malbě. Tvořila po práci a o její obrazy byl zájem. Nakonec se rozhodla, že se bude věnovat jen malování. A jak říká, ani trochu nelituje. Malování je nejen její profese, ale i velká láska a koníček zároveň. Kniha Duše květů, soubor celého jejího dosavadního botanického díla, je její první monografií.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM