EN

Jak vystrašit strašidlo

Jana Bauer


Buď statečný! Každé strašidlo má svoji slabinu.
Máte pod postelí strašidlo? Je tlusté, má jedno oko a na tlapách drápy? Tak to bude BACHRATÉ strašidlo. Ale buďte bez obav, k smrti se bojí trumpet! Zpod postele ho vyženete hlasitou dechovkou. A co když to strašidlo není BACHRATÉ, ale ZUBATÉ, nebo dokonce SRSTNATÉ? Dám vám dobrou radu, neváhejte a ihned zavolejte JIRKU KOBYLKU!

Detailní informace

Žánr pohádka
Jazyk čeština
Překladatel Kamil Valšík
Počet stran 34
EAN 9788075582409
Datum vydání 22.05.2023
Věk od 3
Formát 215x265 mm
Nakladatelství Meander
Edice Modrý slon
Hmotnost 0,419
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Jirka Kobylka bydlí v paneláku v centru města. Zrovna přemýšlí o svém dalším vynálezu, když ho celý vystrašený navštíví Tobík Králík, kluk ze sousedství. Pod Tobíkovu postel se totiž schovalo strašidlo! Ale strašidlo není Tobíkův jediný problém. Je tu ještě rošťák Pavka Pijavka, který mu neustále ztrpčuje život. Vyrovnají se oba kamarádi s náročnou situací, která vyžaduje mnoho odvahy a vynalézavosti?

Podaří se jim zpod postele vyhnat neobyčejně vzácnou, neohroženou a zlou stvůru? Bude litr malinového sirupu, naběračka a básnička o strašné holce Máry stačit? A co si počnou s násilníkem Pavkou ze sedmého patra? Jen do toho! Každé příšera má svou slabinu.

Děti se budou bavit pozoruhodnými a neotřelými nápady obou chlapců. Se svými strachy, ať už skutečnými, nebo vymyšlenými, se totiž dokážou vyrovnat s rozvahou, sebevědomě a odvážně.

V knize potkáte originální hrdiny a zábavná strašidla. Je plná neobyčejných nápadů a skvěle vystupňovaného napětí a to vše doprovází kouzelné původní ilustrace.

Kniha obdržela slovinskou cenou Zlatá hruška, která oceňuje nejlepší knihy pro děti a mládež, a mezinárodním oceněním White Raven.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM