EN

Farma zvířat

Rodolphe


Komiksová verze slavného díla o zrodu totalitní diktatury
Zvířatům žijícím na Panské farmě dojde jednoho dne trpělivost a svým špatným pánům se vzbouří. Jakmile vyženou majitele statku a převezmou vládu, prasata sepíšou sedmero přikázání, kterými se všichni musí řídit. Nejdůležitější ze všech zní takto: Všechna zvířata jsou si rovna. Na farmě se díky společnému úsilí zvířat začne blýskat na lepší časy, brzo se však nové poměry začnou měnit. A jak si moc nenasytně uzurpuje úzká skupina privilegovaných, je čím dál jasnější, že některá zvířata jsou si rovnější.

Detailní informace

Ilustrátor Rodolphe, Patrice Le Sourd
Jazyk čeština
Původní název Ferme des animaux
Původní jazyk francouzština
Překladatel Hana Maadi
Počet stran 48
EAN 9788074075148
Datum vydání 25.09.2023
Věk od 15
Formát 200x285 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,408
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Farmu zvířat, možná nejslavnější dílo o vzniku diktatury, jaké kdy bylo napsáno, převedli zruční komiksoví tvůrci do čtivého, barevného příběhu. V této podobě poučí každého čtenáře o tom, co vždy hrozí lidské společnosti a čemu se musíme učit rozumět. Jinak se totiž může stát, že přijmeme roli obyčejných ovcí. Necháme si vládnout hamižnými prasaty a nezbude nám než přihlížet, až krutě zatočí například s odporem srdnatých slepic, které se pokusily přece jen bojovat za původní myšlenku svobody. Jak snadno rodí idealistické plány na přestavbu společnosti jen nové zlo a že demokracii je třeba hájit a na své zástupce neustále dohlížet, to je hlavní poselství bajky inspirované událostmi v sovětském Rusku minulého století.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Rodolphe

Rodolphe

Rodolphe je francouzský spisovatel a autor komiksových scénářů. Jeho koníčky jsou rock 'n' roll, keltská kultura, whisky, sci-fi a díla Roberta Louise Stevensona. Nejprve řídil vlastní knihkupectví a přispíval do řady časopisů, ale posléze se začal plně věnovat komiksové tvorbě, v níž si vybudoval silnou pozici ve spolupráci s oblíbenými kreslíři a posbíral i několik vyznamenání.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM