EN

Jak milovat svoji dceru

Hila Blumová


Srdcervoucí román o vztazích matek a dcer.
Fascinující, citlivý a srdcervoucí román začíná odcizením matky a její dospělé dcery a postupně odhaluje způsoby, jakými může mateřská láska škrtit, ačkoli se snažila kolébat, a jak může bezohledně a nesprávně nasměrovat, i když chtěla chránit.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Eich leehov et bitech
Původní jazyk hebrejština
Počet stran 264
EAN 9788074076138
Datum vydání 11.09.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Garamond
Edice Kochavim
Hmotnost 0,295
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Zdánlivě nevysvětlitelné odcizení mezi matkou a její dospělou dcerou otevírá znepokojivou otázku: Jakou škodu může napáchat slepota lásky? Tisíce mil od domova stojí na tmavé ulici žena a oknem pozoruje dvě malé holčičky, své vnučky, které nikdy nepotkala, dcery její dcery, kterou léta neviděla. V centru tohoto fascinujícího příběhu stojí matčina snaha porozumět tomu, jak se vztah, který začal něžným vztahem matky a jediné dcery, mohl natolik odcizit. Proplétá v čase vpřed a zase zpět, odhaluje vzpomínky a dávno zakopané pocity, sleduje nekonečné rodičovské snažení, jehož každý detail je tak všední a zdánlivě vlídný, a snaží se pochopit, co vlastně ve výsledku podkopalo to, čeho si nejvíce cenila. Hila Blumová s vynikající psychologickou přesností sleduje zdánlivě bezvýznamné přešlapy a podvody rodinného života, kde lze snadno překročit hranici mezi milujícím ochráncem a vlastnictvím toho druhého, aniž bychom si toho všimli.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Hila Blumová

Hila Blumová

Hila Blumová se narodila v Jeruzalémě v roce 1969, část dětství a mládí prožila na Havaji, v Paříži a New Yorku. Nejprve působila jako novinářka, později se stala redaktorkou prestižního izraelského nakladatelství. V roce 2011 vydala román Návštěva, který se v Izraeli stal bestsellerem. Garamond českým čtenářům přinesl její druhý, prestižní izraelskou literární cenou vyznamenaný román Jak milovat svou dceru.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM