EN

Pravdu neumlčíš

Jane Isaac


Minulost je blíž, než si myslíte. Druhý případ Helen Laveryové.
„V domě někdo je…“ To jsou poslední slova, která Naomi řekne své nejlepší kamarádce Evě při skypovém rozhovoru. Vyděšená Eva pak už slyší jen tlumené rány a na obrazovce vidí nezřetelné pohyby. Mladá žena hned zavolá pohotovost, ale je pozdě. Vyšetřování vraždy se ujímá šéfinspektorka Helen Laveryová a její tým. Nemají žádná vodítka, nemají žádné svědky. A teror pokračuje. Někdo teď jde po Evě i po samotné Helen. Síť se pomalu stahuje. Unikne Helen vlastním démonům? A dokáže pomoct Evě, aby utekla těm svým?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název The Truth Will Out
Původní jazyk angličtina
Překladatel Alena Gentile
Počet stran 304
EAN 9788076625808
Datum vydání 22.01.2024
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Hmotnost 0,307
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Dvě nejlepší kamarádky, Eva a Naomi, si volají přes Skype, když Naomi vystrašeně zašeptá, že u ní doma někdo je. Nic dalšího už říct nestihne, protože se jí na ústa přitiskne ruka v rukavici a Eva se stává svědkyní brutálního útoku. I přes svůj šok, zavolá do kamarádčina domu pohotovost a pak už prchá z Hamptonu, protože se bojí, že je další na řadě.

Vyšetřování se ujímá šéfinspektorka Helen Laveryová a její tým. Nemají žádná vodítka, žádné svědky a vypadá to, že útočník do domu nepronikl násilím. Jednotlivé dílky záhady do sebe zapadají jen pomalu. Ale jak se Helen postupně blíží k vyřešení případu, připlete se do přítomnosti její minulost. A někdo teď jde nejenom po Evě, ale i po samotné Helen. Někdo, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého. Síť se kolem nich pomalu stahuje. Dokáže Helen uniknout svým démonům? A dokáže pomoct Evě, aby utekla těm svým?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "DCI Helen Laveryová"

Hodnocení čtenářů

Naděžda Bajtek Zasadilová
Druhý díl ze série DCI Helen Laveryová se mi líbil o chloupek méně než – první díl Smysl vraždy, ten mě neuvěřitelně nadchl – hodnotila jsem plným počtem hvězd. Ale jsem výjimka. Opět napínavý thriller, který vtáhne čtenáře do temného světa intrik a tajemství. Autorčina schopnost vykreslit složité postavy a situace je ohromující, čtenáři se snadno ztotožní s emocemi a dilematy hlavních postav. Trochu jsme se posunuli i v osobním životě Helen, tak jsem moc ráda, že jsem ji poznala zase o něco víc. Celkově řečeno, “Pravdu neumlčíš je nezapomenutelnou jízdou plnou napětí, zvratů a emocí, která potěší všechny milovníky detektivních thrillerů. Jane Isaac opět ukázala svůj talent a umění stvořit příběh, který vás vtáhne a nepustí až do poslední stránky. Tato kniha rozhodně stojí za přečtení a je skvělým doporučením pro všechny fanoušky žánru.
Iva Šindelková
Druhý díl, ve kterém hlavní postava detektiv šéfinspektorky Heleny Laveryové spolu s týmem pátrá po vrahovi Naomi. Společně se rozvíjí linka Evy, Naominy kamarádky, která byla poslední, kromě vraha, kdo viděl Evu živou. Jenomže po ní se slehla zem. Čtenář se postupně seznamuje s příběhem Naomi, Evy, a jelikož jsem nečetla první díl, i s postupy a myšlenkovými pochody Helen. Ani Helen není ušetřena životních těžkostí. Pátrání po pachateli ji zasáhne hned v několika rovinách. Autorka netahá čtenáře za nos, od určité chvíle se pachatel dá odhadnout, ovšem to na dynamice a čtivosti nic nezmění. A o překvapení rozhodně není čtenář ochuzen. Autorka píše poutavě, storyline je velmi čtivá. Velmi se mi líbilo, jak se příběh čtenáři postupně s každou stránkou více a více rozbaluje. Autorka píše obě příběhové linky v er-formě. Velmi snadno se orientuje v pasážích, které sahají do minulosti, aby pak na konci příběh vygraduje a všechny střípky skládačky do sebe zapadají. Nechcete knihu odložit, dokud se nedostanete na konec. Rozhodně si nenechám ujít zpětně i první díl.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jane Isaac

Jane Isaac

Jane Isaac je autorkou bestsellerových detektivních sérií a psychologických thrillerů. Její debut Smysl vraždy byl nominován na ocenění v rámci ‘eFestival of Words Best of the Independent eBook awards‘ a její druhá kniha byla webem E-thriller.com vybrána jako „thriller měsíce“. Jane je vdaná za bývalého detektiva a žije na venkově v britském Northamptonshiru, kde ji můžete potkat, jak se se svými psy brouzdá mezi poli. Další informace a kontaktní formulář najdete na autorčině webu, kde se také můžete přidat k jejímu čtenářskému klubu a dostávat tak doporučení a informace o jejích novinkách, akcích a soutěžích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM