EN

Zazi v metru

Prostořeká venkovská holčička Zazi se vypraví na návštěvu svého strýčka Gabriela. Strýček Gabriel je tanečníkem v homosexuálním baru. Zazi se chce stát učitelkou, „aby mohla nasírat malý smrady“... Nejvtipnější francouzský román autora Raymond Queneaua vychází poprvé v českém překladu. Pobavte se nad bizarními nápady malé Zazi!

Raymond Queneau


Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Zazie dans le métro
Původní jazyk francouzština
Překladatel Zdeněk Přibyl
Počet stran 192
EAN 9788025900284
Datum vydání 31.05.2010
Věk od 16
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,31
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Navzdory tomu, že Raymond Queneau je jedním z nejsložitějších moderních francouzských autorů, Zazi v metru patří k nejvtipnějším francouzským prózám vůbec – portrét prostořeké venkovské holčičky Zazi, která se vypraví do Paříže za svým strýcem Gabrielem, tanečníkem v homosexuálním baru, baví už celé generace čtenářů. Raymond Queneau v knize rozpoutává ohňostroj vtipu, komických situací, bizarností a nesmírné jazykové vynalézavosti; jeho Zazi, která se chce stát učitelkou, „aby mohla nasírat malý smrady“, se tak řadí k nejvýraznějším (a nejzábavnějším) literárním hrdinům 20. století.

Raymond Queneau (1903–1976) je českým čtenářům dobře znám díky řadě brilantních překladů; patří k nejvýznamnějším moderním francouzským autorům; Zazi v metru je pravděpodobně jeho nejpřístupnějším a nejzábavnějším dílem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM