EN

Rakousko-uherská armáda za první světové války

Peter Jung


Kvalita od nakladatelství Osprey!
První světová válka znamenala zásadní přelom ve vývoji válečnictví a zároveň se hluboce dotkla našich zemí. Kniha pocházející z renomovaného nakladatelství Osprey přináší důkladný popis organizace, uniforem, výzbroje a hlavních bojových akcí rakousko-uherské armády na válčištích první světové války. Kvalitní popis doprovázejí cenné, podrobně komentované fotografie a detailní barevné kresby.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Men-At-Arms
Počet stran 104
EAN 9788025115206
Datum vydání 23.02.2007
Věk od 15
Formát 170x243 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,44
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Přestože je první světová válka v naší paměti mnohdy překryta následujícím světovým konfliktem, je to právě ona, která přinesla zásadní přelom ve válečnictví a stvořila tzv. „moderní válku“: nikdy dříve nebojovaly takové masy vojáků, nikdy ještě nedošlo k tak překotnému vývoji bojových technologií, žádné předchozí válčení nestálo tolik obětí.

Velká válka se zásadním způsobem dotkla i českých a slovenských zemí, které za monarchii nejprve loajálně bojovaly i za cenu obrovských ztrát, aby pak aktivně přispěly k jejímu pádu a započaly svoji samostatnou existenci v novém Československu.

Kniha renomovaného nakladatelství Osprey přináší důkladný popis organizace, uniforem, výzbroje a hlavních bojových akcí rakousko-uherské armády na válčištích 1. světové války. Kvalitní popis doprovázejí cenné, podrobně komentované fotografie a detailní barvené kresby.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM