EN

Napoleonské války

Muzeum v knize

Richard Holmes


Historie ve vašich rukou!
Unikátní publikace mapující průběh napoleonských válek. Kromě kreseb, vojenských map a technických nákresů obsahuje také memorabilia dobových archivních dokumentů. Prožijte znovu výjimečnou historickou epochu – stačí si vzít do ruky vzácné mapy, dopisy, zápisníky, zprávy, šifrované depeše, knihy tajných signálů, prohlášení, bulletiny, lodní deníky, noviny a přenesete se o dvě stě let.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788025111284
Datum vydání 02.12.2008
Věk od 15
Formát 260x297 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 2,16
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Unikátní publikace mapující průběh napoleonských válek - obsahuje vzácné faksimilie a dobové dokumenty přímo vložené mezi stránky knihy.

Tato kniha, kterou napsal jeden z nejznámějších a nejuznávanějších britských vojenských historiků, obsahuje přes 40 faksimilií vzácných a nově prozkoumaných dobových dokumentů, které jsou vloženy přímo mezi stránky knihy.

Prožijte znovu tuto výjimečnou historickou epochu – stačí si vzít do ruky a „osahat“ tyto vzácné nebo dříve nepublikované mapy, dopisy, zápisníky, zprávy, šifrované depeše, knihy tajných signálů, prohlášení, bulletiny, lodní deníky a noviny, které byly dosud založeny nebo vystaveny v archivech a muzeích po celé Evropě.

Nechte se vtáhnout do samotné akce a přečtěte si Nelsonovu zprávu o obléhání Toulonu, lodní deník kapitána Hardyho s popisem bitvy u Trafalgaru, Napoleonem podepsané prohlášení k jeho vítězné armádě po bitvě u Slavkova, a zápisník vévody z Wellingtonu, který používal v bitvě u Waterloo.

Obsahuje více než 250 dobových maleb, rytin, ilustrací a 19 speciálně sestavených plnobarevných map nejdůležitějších bitev a tažení.

NAPOLEON byl velikánem své doby. Jak o něm řekl francouzský romanopisec devatenáctého století Stendhal: „Největší člověk, který přišel na svět od dob Gaia Julia Caesara.“ Během série ohromných vojenských tažení v letech 1796 až 1812, kdy zvítězil v řadě nejslavnějších bitev všech dob – v bitvě o Pyramidy, u Marenga, Slavkova, Jeny, Wagramu a Borodina – vytvořil Napoleon impérium, které na vrcholu slávy zasahovalo od Portugalska až po Moskvu. Nakonec jej sice porazily spojené síly mnoha národů v bitvě u Waterloo, ale neuvěřitelný příběh malého Korsičana, který se stal císařem a dobyl Evropu, se zařadil mezi nejslavnější události historie. V tomto slova smyslu žije Napoleon dodnes.

O autorovi:

RICHARD HOLMES je profesorem vojenských a bezpečnostních věd na Cranfield University a na Obranné akademii (Defence Academy) Spojeného království, a je spoluautorem řady bestsellerů, včetně knihy Wellington: The Iron Duke a Redcoat. Napsal také mezinárodní bestseller The Imperial Museum’s D-Day Experience (kniha vyšla i v českém překladu u vydavatelství Computer Press, kód KHP0027), a je hlavním redaktorem knihy Oxford Companion to Military History. Richard přednášel také v sedmi televizních dokumentárních seriálech britské BBC, z nichž prvním byl „War Walks“ a posledním „In the Footsteps of Churchill“.

Obsahuje dvanáctistránkovou brožurku s mapami 10 klíčových bitev a šestnáctistránkovou obsáhlou brožurku s překlady a přepisy dobových dokumentů.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM