EN

Encyklopedie českého a slovenského letectví II

Václav Šorel


Unikátní publikace o našem moderním letectví
Encyklopedie, která volně navazuje na úspěšný titul od stejného autora, se tentokráte zaměřuje na nejmodernější kapitoly českého a slovenského letectví. Přináší ucelený pohled na současné vojenské, sportovní, policejní i dopravní letectví a nechybí ani historie nejvýznamnějších československých, českých a slovenských výrobců letadel. Knihu doplňují opět ilustrace Jaroslava Velce a řada unikátních fotografií.

Detailní informace

Žánr letectví
Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788025119792
Datum vydání 23.11.2008
Věk od 15
Formát 220x320 mm
Nakladatelství CPRESS
Edice Encyklopedie
Hmotnost 2,02
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tato publikace získala Čestné uznání v soutěži Slovník roku 2009.

Rozpad ČSFR v roce 1993 přinesl změny v mnoha oblastech a vliv měl také na letectví v obou nástupnických státech. Několik desetiletí trvající společná historie se nyní rozdělila a letectví České a Slovenské republiky se vydalo každé svou cestou. Právě na toto nejnovější období, na posledních 15 let vývoje, se zaměřuje tato kniha. Ačkoliv neobsahuje všechny typy letadel, se kterými létali čeští a slovenští piloti nebo byly vyrobeny československým leteckým průmyslem v tomto období, dává ucelený přehled o rozmanitosti české a slovenské aviatiky od roku 1993 do současnosti.

Stránky, na kterých se nacházejí jednotlivé typy letadel, jsou rozděleny do tří částí. V první je uvedena stručná historie typu v návaznosti na historii celkovou. Ve druhé čtenář nalezne charakteristické údaje o konstrukci letounu, ve třetí pak získá přehled o tom, jak ten či onen stroj vypadal. Celkový přehled doplňují ilustrace malíře Jaroslava Velce spolu se základními technickými daty a dobovými fotografiemi.

Součástí knihy je i historie hlavních leteckých podniků, které na českém území působily od roku 1918. Čtenář tak získává možnost udělat si ucelenou představu o vývoji celého československého leteckého průmyslu od jeho počátků až do současnosti.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Václav Šorel

Václav Šorel

Václav Šorel je dnes již legendou českého komiksu, k jeho nejznámějším dílům patří např. Vzpoura mozků, Tvrz, Galaxia, Operace Jericho nebo Biggles. Ve své tvorbě zúročil především svůj vztah k letectví, který si vypěstoval během zaměstnání v letňanské továrně Avia. Jeho jméno bývá rovněž spojováno s časopisem ABC.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM