EN

Čínské znaky

Soňa Pospíšilová


Zjistěte, jak vypadá vaše oblíbené slovo v čínských znacích.
Kniha je určena především laikům, kteří se čínštinou nehodlají zabývat hlouběji, ale chtějí využít čínské znaky např. jako dekoraci - obraz na zeď, ozdobu hrníčku, potisk trička, tetování nebo jakýmkoliv jiným způsobem. Kniha je rozdělena do několika tematických okruhů - protiklady, příroda, barvy, zvěrokruh, filozofie a bojová umění, čísla a datum a nejrozsáhlejší část tvoří přepis českých jmen do čínských znaků.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788025122600
Datum vydání 01.07.2010
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,26
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Zajímá vás, jak se do čínských znaků přepíše datum vašeho narození? Chcete vidět, jak v čínských znacích vypadá vaše oblíbené jméno? Pak je kniha Čínské znaky přímo pro vás.

Kniha Čínské znaky je určena především laikům, kteří se čínštinou nehodlají zabývat hlouběji, ale chtějí si najít správné znaky a být si jisti jejich správností. Čínské znaky uvedené v naší knize lze použít například jako předlohy pro různé dekorace:

- tetování,

- obrazy na zeď,

- ozdobu hrníčku,

- potisk trička

nebo jakýmkoliv jiným způsobem.

Kniha je rozdělena do několika tematických okruhů (protiklady, příroda, barvy, zvěrokruh, filozofie a bojová umění, čísla a datum), která zájemce o podklady dekorací obvykle nejvíce zajímají. Nejrozsáhlejší a nejžádanější část knihy tvoří přepis českých jmen do čínských znaků. Soňa Pospíšilová vystudovala obor čínská filologie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Během studia absolvovala roční pobyt v Pekingu. Vyučuje čínštinu, zabývá se překladatelskou a tlumočnickou činností. Věnuje se čínským bojovým uměním, v Olomouci pořádá kurzy určené především dětem.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM