EN

Cisco VoIP

Autorizovaný výukový průvodce

Kevin Wallace


VoIP expertem za několik hodin.
Průvodce, autorizovaný společností Cisco, vás zasvětí do tajů a dovedností, které budete potřebovat k plánování a reálného nasazení sítí Cisco VoIP. Velmi zkušený autor vás provede mimo jiné těmito tématy: integrace VoIP do stávající datové sítě, typy hovorů v síti VoIP, konfigurace analogových hlasových rozhraní, digitální hlasové porty, implementace protokolů H.323, MGCP a SIP v bránách Cisco IOS.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název CISCO VOICE OVER IP (CVOICE) (AUTHORIZED SELF-STUDY GUIDE)
Počet stran 528
EAN 9788025122280
Datum vydání 03.09.2009
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Cisco/CCNA
Hmotnost 0,98
Typ Kniha + CD
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Cisco VoIP Autorizovaný výukový průvodce Tato publikace patří do produktové řady Cisco Press Certification Self-Study, která čtenářům přináší možnost přípravy k certifikačním zkouškám Cisco v individuálním tempu. Tituly v této řadě jsou součástí doporučeného vzdělávacího programu od společnosti Cisco, který zahrnuje simulované i praktické školení od autorizovaných školicích partnerů Cisco Learning Partners a titulů k samostatnému studiu od vydavatelství Cisco Press.

Zajímáte se o VoIP? Máte za úkol naplánovat, navrhnout a realizovat síť Cisco VoIP? Po přečtení této knihy budete skvěle rozumět konvergovaným hlasovým a datovým sítím.

Publikace shrnuje úroveň podrobností odpovídající kurzu Cisco CVOICE verze 6.0, který mnoho kandidátů CCVP volí jako svůj první kurz. Získání certifikátu jasně naznačí vašemu zaměstnavateli nebo zákazníkovi, že se ve svém řemesle vyznáte.

Kniha je tedy určena především zájemcům o zkoušku CVOICE. Jelikož je však CVOICE jedním ze základních kurzů Cisco VoIP, slouží tato kniha zároveň jako praktický průvodce VoIP pro mnoho dalších čtenářů.

10 nejdůležitějších témat:

- Integrace VoIP do stávající datové sítě

- Zajištění optimální kvality hlasu v rámci sítě VoIP

- Porozumění různým druhům hlasových přenosů

- Konfigurace analogových hlasových rozhraní a dial peerů

- Signalizace volání přes digitální hlasové porty

- Stanovení charakteristik plánů vytáčení

- Konfigurace pokročilých plánů vytáčení

- Implementace protokolů H.323, MGCP a SIP na branách Cisco IOS

- Konfigurace správců bran (gatekeepers) H.323

- Využití směrovače Cisco UBE v podnikovém prostředí

Jednotlivé kapitoly knihy můžete číst postupně, její uspořádání vám však také dovoluje zaměřit se pouze na konkrétní témata, která vás zajímají. Pokud již například máte rozsáhlé znalosti o VoIP, můžete první dvě kapitoly jen prolistovat a věnovat se až následujícím sedmi kapitolám, které se zabývají pokročilejšími tématy VoIP.

Na CD navíc najdete 90 minut videoukázek konfiguračních úloh.

O autorovi:

Kevin Wallace, CCIE číslo 7945, je certifikovaný instruktor Cisco. Učí kurzy Cisco CCSP, CCVP a CCNP. Má více než dvacetiletou zkušenost se sítěmi Cisco. Pracoval také jako návrhář sítí pro společnost Walt Disney World Resort a jako správce sítě pro Eastern Kentucky University.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM