EN

Microsoft Windows Server 2008

Hotová řešení

Martin Babarík


Žádné nadbytečné informace, pouze praktická řešení
Chystáte se implementovat operační systém Windows Server 2008, máte o něm jen kusé informace a chcete vědět, co všechno vás může při nasazení a správě tohoto systému potkat? Pokud je tomu tak, tato kniha by ve vaší knihovničce administrátora, technika nebo IT managera neměla chybět. Bude vám vždy k dispozici jako pohotová příručka, kde bez zbytečných okolků a zdlouhavého čtení najdete řešení, které hledáte.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 432
EAN 9788025122075
Datum vydání 01.12.2009
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,68
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Nelamte si hlavu s tím, co za vás vytvořili jiní! Hotová řešení pro Windows Server 2008 poskytují sbírku nejlepších postupů a řešení běžných i méně běžných úkolů, které před vámi při každodenní práci v tomto systému stojí.

Více než 300 na sobě nezávislých řešení zahrnuje všechny důležité postupy, s nimiž zvládnete instalaci, implementaci, správu a konfiguraci Windows Serveru 2008. V knize najdete řešení jak pro běžnou práci s operačním systémem, tak pro správu síťové infrastruktury, nasazení služby Active Directory, konfiguraci souborových a tiskových služeb, sledování systému nebo zabezpečení systému i celých sítí. Navíc vás autor seznámí s novinkami Windows Serveru 2008 R2. To vše prakticky se zaměřením na rychlý výsledek. Podnikový server můžete umět dokonale spravovat už dnes!

V knize najdete mimo jiné tato řešení:

- Přidání a odebrání role serveru

- Úprava profilu PowerShellu

- Oprava zrcadleného svazku při selhání jednoho z disků

- Nastavení TCP/IP pomocí Správce serveru a z příkazového řádku

- Záloha, obnova a statistiky serveru DHCP

- Povolení a konfigurace vzdáleného přístupu pomocí VPN

- Instalace řadiče domény do nové doménové struktury

- Publikování sdílené složky ve službě Active Directory

- Přesunutí tiskové úlohy mezi dvěma tiskárnami

- Podrobné sledování výkonu v reálném čase

Přiložené CD obsahuje 64 videoukázek nejdůležitějších řešení, skripty pro rychlou správu systému a odkazy na užitečné nástroje a informace o Windows Serveru 2008.

O autorovi:

Martin Babarík působí jako nezávislý konzultant a lektor v oblasti serverových operačních systémů, Active Directory, bezpečnosti a skriptovacích jazyků. Systému Windows Server 2008 se věnuje od okamžiku jeho vydání a poslední dva roky se intenzivně zabývá vedením kurzů zaměřených na tento systém, jeho správou a publikační činností. Je držitelem několika certifikátů společnosti Microsoft, například MCSE, MCSA, MCT a mnohých dalších.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM