EN

CSS

Využijte kaskádové styly naplno!

Charles Wyke-Smith


Od základů po pokročilý layout.
Tato přímočará a praktická příručka vám představí CSS na poli nejpovolanějším – při tvorbě konkrétních komponent i celého layoutu. Dokážete tak vytvořit strohý, strukturovaný dokument XHTML a poté z něj pomocí jediné šablony CSS vykouzlit opravdu působivý design. Kniha je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak pro zkušenější webdesginéry, kteří si chtějí osvojit praktiky profesionálů.

Detailní informace

Původní název STYLIN' WITH CSS: A DESIGNER'S GUIDE, 1st Edition
Původní jazyk angličtina
Počet stran 256
EAN 9788025112977
Datum vydání 20.12.2006
Věk od 0
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,44
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Kaskádové styly (CSS), jež se za poslední léta staly v rámci webdesignu definitivním standardem, umožňují společně s jazykem XHTML vytvořit moderní a efektně vypadající webové stránky. Jejich plné ovládnutí tak musí být součástí arzenálu každého schopného tvůrce stránek či webmastera.

Tato přímočará a praktická příručka vám představí CSS na poli nejpovolanějším – při tvorbě konkrétních komponent i celého layoutu, a to od základů až po pokročilé techniky. Dokážete tak vytvořit strohý, strukturovaný dokument XHTML a poté z něj pomocí jediné šablony CSS vykouzlit opravdu působivý design. Kniha je vhodná jak pro úplné začátečníky, tak pro zkušenější webdesignéry, kteří si chtějí osvojit praktiky profesionálů.

Zkušený webdesignér se v knize mimo jiné věnuje těmto tématům:

- Základní principy CSS – přiřazení stylů, selektory, dědičnost či kaskáda

- Formátování písma a textu na webové stránce

- Absolutní, relativní i plovoucí umístění prvků a jejich zobrazení

- Tvorba layoutů se dvěma i třemi sloupci, s hlavičkou i patičkou

- Pohyblivý layout, rozvržení se zápornými vnějšími okraji

- Sloupce s falešnou pevnou výškou a další efekty

- Tvorba klasických i rozbalovacích víceúrovňových nabídek pomocí CSS

- Praktický vzhled a využití seznamů či formulářů

Veškeré vědomosti si můžete vyzkoušet na tvorbě kompletního projektu webové stránky, takže si tvorbu částí i celé stránky snadno a praktickým způsobem osvojíte. Popisované části ukázek kódu jsou v knize barevně odlišeny a pečlivě a přehledně okomentovány.

Všechen zdrojový kód je plně lokalizován do češtiny a pro čtenáře je k dispozici ke stažení na webové stránce knihy: http://knihy.cpress.cz/k1426.

O autorovi:

Charles Wyke-Smith se věnuje tvorbě webových stránek od roku 1994. Jako konzultant webdesignu spolupracoval s takovými společnostmi jako jsou Wells Fargo, ESPN Videogames či University of California. Mimo svých pracovních povinnosti se věnuje také přednášení na konferencích.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM