EN

Chlazení počítače

Kompletní průvodce (nejen) pro hráče

Jindřich Křivohlávek


Zvyšte výkon počítače, snižte hlučnost chladičů a zamezte problémům s hardwarem!
Jediná kniha svého druhu na českém trhu vás podrobně seznámí s používanými metodami a možnostmi chlazení počítače a naučí vás vlastnoručně vylepšit chlazení vašeho počítače a jeho komponent. Dozvíte se o tradičních i netradičních metodách chlazení, například o heatpipe trubičkách, ventilátorech, pasivních chladičích, vodním chlazení, chlazení tekutým kovem, iontovým větrem nebo piezoelektrickým vějířem.

Detailní informace

Žánr hardware
Jazyk čeština
Počet stran 184
EAN 9788025115091
Datum vydání 13.02.2007
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,34
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Hrajete s oblibou počítačové hry? Uchvátily vás možnosti přetaktování? Snažíte se dostat ze svého počítače maximální výkon? Vadí vám hluk vydávaný běžnými větráky? Ať už jste zapáleným hráčem nebo třeba jen běžným uživatelem výkonného stroje, musíte denně bojovat se dvěma velkými nepřáteli vašeho počítače a jeho jednotlivých komponent: s teplem a s hlukem chladičů.

Možnosti účinného a přitom tiššího chlazení jsou nepřeberné a zahrnují nespočet metod, způsobů, technologií a zařízení. V knize se dozvíte vše potřebné o běžných i netradičních metodách chlazení počítače, například o:

- pasivních chladičích a teplovodivých pastách,

- heatpipes a chlazení proudícím vzduchem,

- vodním nebo olejovém chlazení,

- chlazení Peltiérovým článkem nebo kompresorem,

- softwarovém chlazení,

- chlazení tekutým kovem, iontovým větrem nebo piezoelektrickým vějířem.

Autor se přitom zdaleka nevěnuje jen popisu jednotlivých technologií, ale především vám ukáže, jak můžete dané chlazení sami nainstalovat, zprovoznit a efektivně využívat. Kniha vám vysvětlí, jak co nejlépe chladit všechny důležité komponenty, například:

- základní desku,

- pevné disky a operační paměť,

- grafickou kartu a procesor,

- zdroj a celou počítačovou skříň.

V poslední části knihy pro vás pak autor našel a zkompletoval ucelené systémy chlazení celého počítače, a to v různých cenových hladinách. Zajímá vás, jak uchladit celý počítač za 500 Kč, za 3 500 Kč, nebo třeba za 10 000 Kč? Nebo si zkusíte složit opravdovou sestavu snů?

O autorovi:

Jindřich Křivohlávek v současné době studuje obor Informační technologie na Univerzitě v Pardubicích. Hardwaru, počítačovým komponentám a problematice chlazení se věnuje již přes 10 let. Publikuje také články na serveru www.emag.cz, přispíval na weby www.cdr.cz a www.pcsvet.cz a spolupracuje s portálem www.stahuj.cz.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM