EN

Mozilla Thunderbird

Kompletní uživatelská příručka

Václav Kadlec


S Thunderbirdem efektivně zkrotíte svou poštu!
Nedávno vzniklý program pro elektronickou poštu si rychle získává popularitu. Začátečníci i zkušenější uživatelé s příručkou ovládnou běžné použití i jedinečné rysy tohoto volně šířitelného programu, mj. filtrování spamu, podporu více účtů a identit, čtečku RSS kanálů, třídicí filtry zpráv, široké možnosti vyhledávání či změn vzhledu a funkčnosti programu i import nastavení a pošty z jiných poštovních programů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788025109533
Datum vydání 27.04.2006
Věk od 15
Formát 148x210 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,2
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Zkroťte svoji poštu! Takto tituluje volně dostupného poštovního klienta Thunderbird známý český server CZilla. Stále oblíbenější mladší bratr populárního webového prohlížeče Firefox, taktéž z dílny společnosti Mozilla, je mezi uživateli znám zvláště řadou pokročilých funkcí, uživatelsky příjemným rozhraním a možností jeho snadného rozšíření a změny vzhledu.

Kompletní uživatelská příručka pro poštovního klienta Mozilla Thunderbird je určena jak začátečníkům v oblasti elektronické pošty, tak uživatelům jiných poštovních klientů, ale i zkušenějším uživatelům Thunderbirdu, kteří chtějí naplno využít skutečnou sílu tohoto „pošťáka“. Autor věnuje pozornost nejen základním postupům nutným ke zvládnutí běžných operací s poštou, ale zaměřuje se též na nadstandardní funkce a pokročilé postupy.

Kompletní uživatelská příručka mimojiné zahrnuje tato témata:

- Stažení, instalace a aktualizace Mozilly Thunderbird

- Přechod z jiných klientů (např. Outlook Express) a import nastavení pošty

- Zpracování doručených zpráv, reakce na ně, odesílání pošty a další operace s e-maily

- Konfigurace uživatelských účtů a identit, vyhledávání a práce s kontakty v adresáři

- Nastavení třídicích filtrů, vizualizace zpráv a správa koše

- Detailní konfigurace Thunderbirdu a nastavení jednotlivých účtů

- Blokování nevyžádané pošty a automatického otevírání příloh, správa hesel a další zabezpečení

- Nastavení načítání kanálů RSS a příspěvků diskuzních skupin

- Změna vzhledu pomocí motivů a funkčnosti programu díky rozšíření

- Přehled nejpoužívanějších klávesových zkratek

Text knihy je doplněn řadou obrázků ilustrujících všechny postupy nutné ke zvládnutí běžné i pokročilé práce s klientem. Autor se s vámi během výkladu též v mnoha poznámkách, tipech a upozorněních podělí o cenné zkušeností z každodenního používání Thunderbirdu. S touto knihou poznáte jeho skutečnou sílu.

O autorovi:

Václav Kadlec , absolvent oboru Softwarové inženýrství, je autorem knihy Mozilla Firefox Kompletní uživatelská příručka a řady dalších publikací, zejména z oblasti programování, např. Učíme se programovat v jazyce C, Dephi Hotová řešení nebo Agilní programování. Často též publikuje v internetových médiích jako je třeba Živě.cz, kde je znám zvláště svým seriálem Umíme to s Delphi. Po návratu z dlouhodobého pracovního pobytu v americkém Coloradu, kde se kromě jiného zabýval správou firemního informačního systému, rozšířil na sklonku roku 2005 tým redaktorů nakladatelství Computer Press.

Ke stažení

pdf Obsah.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM