EN

Hardware pro pokročilé

Jaroslav Horák


Kniha vycházející pod novým názvem již ve 4. aktualizovaném vydání je určena všem začínajícím uživatelům, seznamuje čtenáře s nejdůležitějšími součástmi hardwarového vybavení počítače, jeho funkcemi, parametry, principy a podmínkami správného fungování. Poskytne praktická řešení a příklady, jak řešit problémy z každodenní praxe.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 386
EAN 9788072265534
Datum vydání 03.04.2002
Věk od 15
Formát 190x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Edice Učebnice
Hmotnost 0,67
Typ Kniha

Téměř každý uživatel počítače se dostane do situace, kdy už mu přestane stačit pouhé „používání“ počítače, ale bude potřebovat zjistit, jak počítač pracuje, z čeho se počítač skládá, jak ho správně nakonfigurovat apod. Zkušený pedagog a dlouholetý správce sítě Jaroslav Horák ve své Učebnici hardware, která je určena především pokročilejším, ale zčásti i začínajícím uživatelům, seznamuje čtenáře právě s nejdůležitějšími součástmi hardwarového vybavení počítače, jeho funkcemi, parametry, principy a podmínkami správného fungování. Vezmeme-li v úvahu, že oblast hardwarového vybavení počítačů patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícím oblastem výpočetní techniky, pak je to o důvod navíc, proč sáhnout po knize, která poskytuje naprosté základy této oblasti a je obohacena o zkušenosti autora při praktických řešeních problémů každodenní praxe.

Publikace je přehledně rozdělena do sedmnácti kapitol, kdy prvních osm kapitol je věnováno elementárním informacím o základních prvcích hardwarového vybavení počítače: Skříně počítače, Základní deska, Mikroprocesory, Napájení, Sběrnice, Paměti a Organizaci pamětí a Doplňování základní desky. Následující kapitoly devět až jedenáct jsou věnovány pevnému disku, jeho fyzické struktuře, logické struktuře a způsobům práce s pevným diskem. Mechaniky CD, CD-R a DVD, přenosná média a jejich charakteristiky popisují kapitoly dvanáct a třináct. Kapitola čtrnáctá se zabývá zobrazovací soustavou, režimy práce, monitory a zobrazovacími adaptéry. Význam modemů pro komunikaci, jejich základní charakteristiky a principy práce modemů jsou náplní kapitoly patnácté. Závěrečné kapitoly šestnáct a sedmnáct se věnují nastavování parametrů programu Setup a konfiguraci Windows.

Učebnice Jaroslava Horáka vychází v druhém aktualizovaném vydání.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM