EN

Pražačka na vsi

Soňa Paleta


To, že někam nezapadáte, neznamená, že tam nepatříte
Po vystřízlivění z desetiletého mejdanu se Brenda spolu se svým mužem rozhodla vyměnit garsonku v pražském paneláku za dům na venkově. Dohnala ji k tomu tehdy roční dcera, touha po zahradě, silných zdech a volume doprava. Jediné, co nalezli, byla uřvaná hospoda, osmdesátkové hity z místního rozhlasu, osamělost a bezmoc. Zatímco někdo objevuje svoje já na cestách nebo u terapeuta, Pražačka se – ponechána sama sobě napospas – hledá na vesnici.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788026724421
Datum vydání 23.03.2023
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,205
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Je fuk, jestli jste zrovna na vesnici, v Americe nebo v nové práci. Kdekoli se můžete cítit nepatřičně. Jako když se sarkastická Brenda po vystřízlivění z desetiletého mejdanu spolu se svým mužem rozhodla vyměnit garsonku v pražském paneláku za dům na venkově. Dohnala ji k tomu tehdy roční dcera, touha po zahradě, silných zdech a volume doprava. Jediné, co nalezli, byla uřvaná hospoda, osmdesátkové hity z místního rozhlasu, osamělost a bezmoc. Zatímco někdo objevuje svoje já na cestách nebo u terapeuta, Pražačka se – ponechána sama sobě napospas – hledá na vesnici.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

K B
Svižně, s lehkostí a humorem popsaný nejen rozdíl života ve městě a na vsi, kdy ani v životních těžkostech se autorka nemusí dlouze a složitě šťourat, aby bylo jasné, že překonat je, žádná sranda nebyla. Kniha pobaví i dojme. Více takových! :-)

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Soňa Paleta

Soňa Paleta

Soňa Paleta pochází z Prahy. Vystudovala FF a PedF Univerzity Karlovy. Ve vlnách učí, píše nebo vymýšlí autorské projekty, například Monument/um na záchranu ohrožených památek nebo spojení tří div Bittová-Dusilová-Načeva. Pracovala jako produkční kulturních akcí, spoluzaložila hudební agenturu a psala do různých periodik. Moderuje podcast Ven z bubliny. Miluje muziku, tanec se zavřenýma očima, psy, kočky a mraky na nebi.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM