EN

Margot Vanderstraeten v knize Minjan vypráví o nesčetných nových setkáních, která navázala v ortodoxní židovské komunitě po vydání svého mezinárodního bestselleru Mazl tov. Poznáme tak šéfkuchaře Mosjeho z proslulé antverpské restaurace Hoffy’s, který každému, kdo se zeptá, ochotně vysvětlí židovské kulinářské tradice a principy chasidského života; svérázného Dana, který má jako jediný fotograf přístup do nitra chasidské komunity, již dokáže zachytit svým bystrým a vtipným pohledem.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Minjan
Překladatel Radka Smejkalová
Počet stran 272
EAN 9788074075070
Datum vydání 07.06.2022
Věk od 18
Formát 137x210 mm
Nakladatelství Garamond
Edice Kochavim
Hmotnost 0,397
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Margot Vanderstraeten v knize Minjan vypráví o nesčetných nových setkáních, která navázala v ortodoxní židovské komunitě po vydání svého mezinárodního bestselleru Mazl tov. Poznáme tak šéfkuchaře Mosjeho z proslulé antverpské restaurace Hoffy’s, který každému, kdo se zeptá, ochotně vysvětlí židovské kulinářské tradice a principy chasidského života; svérázného Dana, který má jako jediný fotograf přístup do nitra chasidské komunity, již dokáže zachytit svým bystrým a vtipným pohledem; nebo Ester, svéhlavou matku rovněž z chasidské komunity, která obhajuje nutnost tabu a hádá se s Margot o ultraortodoxní výchově a vzdělání, a objeví se dokonce i královna Matylda. V Minjanu se ale setkáme také s Margot Vanderstraeten v nejlepší formě: někdy je vážná, někdy lehkovážná, sem tam ironická, ale vždy se s upřímným zájmem snaží svým světským způsobem navázat kontakt se sousedy, kteří v jejím blízkém okolí vedou tak odlišné životy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Margot Vanderstraeten

Margot Vanderstraeten

Belgická novinářka Margot Vanderstraeten přijala v devadesátých letech pozici vychovatelky v moderní ortodoxní židovské rodině a napsala o svých zkušenostech knihu, která nahlíží do zákulisí života řízeného pravidly a uspořádáním velmi vzdálenými životu, jak jej zná většina dnešních Evropanů. Důležitost knihy Mazl tov vyzdvihla dokonce sama belgická královna Mathilde. Garamond vydal i pokračování této knihy, nazvané Minjan, v němž autorka navazuje příběhy o dalších postavách, které v chasidské komunitě poznala.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM