EN

Permacomix: Žít permakulturně. Návod k použití

Guizou


Permakultura není pouhým přístupem k zemědělství: její principy mohou inspirovat alternativní životní styl, zodpovědný vůči přírodě i člověku – ať už se zásadami řídíme bezvýhradně, nebo do svého běžného života začleníme pouze ty podněty, které jsou nám blízké. Permacomix je zároveň praktickým manuálem i vyprávěním o autentické zkušenosti.

Detailní informace

Žánr komiks
Ilustrátor Cécile Barnéoud
Jazyk čeština
Původní název Permacomix
Původní jazyk francouzština
Překladatel Petr Himmel
Počet stran 160
EAN 9788074074912
Datum vydání 01.06.2021
Věk od 18
Formát 170x240 mm
Nakladatelství Garamond
Hmotnost 0,46
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Permakultura není pouhým přístupem k zemědělství: její principy mohou inspirovat alternativní životní styl, zodpovědný vůči přírodě i člověku – ať už se zásadami řídíme bezvýhradně, nebo do svého běžného života začleníme pouze ty podněty, které jsou nám blízké.

Permacomix je zároveň praktickým manuálem i vyprávěním o autentické zkušenosti.

Třicátník Gaëtan deprimovaný ze svého zaměstnání v korporátu, se nečekaně nadchne pro permakulturu, která dlouho fascinovala a přitahovala jeho milou Izii, a to mu konečně poskytne vhodnou příležitost zvolnit. Začínají se seznamovat s etickým konceptem, jehož záměrem je budování udržitelných lidských sídel inspirovaných přírodou. V karavanu, který se stane jejich novým domovem, se vydávají na cestu s kočkou a seznamem kontaktů na lidi, kteří jim mohou pomoci v dobrodružství, jež je zároveň duchovním putováním. Komiks citlivě popisuje cestu, kterou dvojice začínajících nadšenců podstupuje v touze po poznání, cestu dlouhou a náročnou, ale nesmírně vzrušující.

Příběh neustále vybízí k otázkám: Je vůbec možné „žít permakulturně“? Co přesně tento souhrn pojmů a postupů obnáší? Mohla by být permakultura klíčem k plnohodnotnějšímu, harmoničtějšímu a spravedlivějšímu životu?

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM