EN

Ježíšek

S povídkami Ivony Březinové, Miloše Kratochvíla a Daniely Krolupperové

Daniela Krolupperová, Ivona Březinová, Hana Skálová, Miloš Kratochvíl


Zpříjemněte si čekání na Ježíška
V dnešní záplavě Santa Clausů, vánočních skřítků a sobů české děti pomalu, ale jistě zapomínají na Ježíška. Právě proto vznikla tato kniha vyprávějící ve 12 kapitolách o vánočních zvycích, které narození Jezulátka provázejí. Nejen děti, ale i rodiče se dozvědí jistě spoustu zajímavostí, o nichž dosud netušili.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Andrea Tachezy
Jazyk čeština
Počet stran 104
EAN 9788020460936
Datum vydání 10.11.2022
Věk od 5
Formát 220x240 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,577
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V dnešní záplavě Santa Clausů, vánočních skřítků a sobů české děti pomalu, ale jistě zapomínají na Ježíška. Právě proto vznikla tato kniha vyprávějící ve 12 kapitolách o vánočních zvycích, které narození Jezulátka provázejí. Nejen děti, ale i rodiče se dozvědí jistě spoustu zajímavostí, o nichž dosud netušili, o stavění betlému, zdobení stromečku, vánočních písních, ale i českých a evropských tradicích. Naučí se vyrábět jednoduché vánoční ozdoby a upéct to nejvoňavější a nejsladší cukroví na světě. Součástí knihy jsou i povídky renomovaných českých autorů a „Galerie Ježíšků“ – obrázky známých i neznámých ilustrátorů představující Ježíška při nadělování dárků. Knížka je doprovázena bohatými ilustracemi Andrey Tachezy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová

Daniela Krolupperová píše knihy nejrůznějších žánrů pro děti všech věkových kategorií a mnohé z jejích titulů získaly ocenění. Od ukončení studia pracuje ve svobodném povolání jako překladatelka a tlumočnice ze severských jazyků. Její první knihy směřovaly k populárně-naučné literatuře (Proč mluvíme česky, Viropis), ale beletristické příběhy na sebe nenechaly dlouho čekat. Pro menší děti jsou to např. Sedmilhář Josífek, Policejní křeček, Kouzelná aktovka, trilogie o Bubáčkovi či Atlas strašidel. Pro starší čtenáře Společenstvo klíčníků, Zločin na Starém Městě pražském a další.
Zobrazit profil autora

Ivona Březinová

Ivona Březinová

Je spisovatelkou na volné noze, šest let vedla semináře tvůrčího psaní na Literární akademii. Její prvotina Zrcátko pro Markétu načala bohatou řadu knih od leporel přes pohádky, příběhy pro malé čtenáře (F jako Fík, Vítej, Karle!, Ďasík a Ďáblík), populárně naučné texty a encyklopedie až po romány pro teenagery. Pro dívky vydala literární cestopisy (tzv. Béčkovky) a nevyhýbá se ani závažným tématům (Lentilka pro dědu Edu, Kluk a pes, Řvi potichu, brácho, triptych Holky na vodítku). Mnohé její publikace získaly ocenění a byly přeloženy do cizích jazyků. Autorka ráda beseduje se svými čtenáři.
Zobrazit profil autora

Hana Skálová

Hana Skálová

PhDr. Hana Skálová (*1966) je autorkou řady článků z oblasti psychologie, medicíny a cestování. Mnoho let spolupracuje s Českou televizí: pro Toulavou kameru natáčí reportáže o krásách naší vlasti, v pořadu Gejzír zase vyhledává výjimečné osobnosti. Napsalai knihy Ježíšek (2010), Průvodce stylem pro šarmantní plnoštíhlé krásky (2012), Hurá! Jsou tu Velikonoce (2020) a knižní rozhovor s Dariou Klimentovou Život na špičkách (2020).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM