EN

Sváteční vražda

Ada Moncrieffová


Zábavná detektivka z prostředí meziválečné anglické šlechty
Je prosinec 1938 a na anglické šlechtické sídlo Westbury Manor se sjíždí hosté na vánoční svátky. Místo očekávaných společenských her, vybraných pokrmů a vánočních dárků jim však Štědrý večer nadělí překvapení v podobě mrtvoly jednoho z hostí. Ukázkově nedovtipný konstábl Jones označí jako příčinu úmrtí sebevraždu, jenže jednomu z hostů, amatérskému detektivovi Hughi Gavestonovi, se celá věc nezdá. Tajně se pustí do vyšetřování, aby nalezl vraha ještě předtím, než se všichni zase rozjedou do svých domovů.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název A Murder Most Festive
Původní jazyk angličtina
Počet stran 248
EAN 9788076018754
Datum vydání 13.11.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,34
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Detektivní příběh je zápletkou i stylem vystavěn jako pocta klasické anglické detektivce: vrahem musí být někdo z uzavřené (vyšší) společnosti a vyšetřování postupně odhaluje kostlivce ve skříni jednotlivých postav. Stejně jako na napětí je však text postaven na humoru a vtipu a z klasických detektivních schémat si dělá tak trochu legraci. Výsledkem je velmi lehká, zábavná detektivka, která potěší příznivce Agathy Christie stejně jako fanoušky filmu Na nože či oblíbené série Downton Abbey.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Monika Abrahamová
Sváteční vražda - Ada Moncrieffová Moje recenze: Toto je zábavná detektivka z prostředí anglické šlechty. Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem čekala. Bohužel mě kniha nebavila tak moc, jako jiné detektivky co jsem zatím četla, ale rozhodně to nebylo velké zklamání. Jediné, co bych knize vytkla, je velké množství postav, které se mi v průběhu čtení pletly. Je prosinec 1938 a na anglické šlechtické sídlo Westbury Manor se sjíždí hosté na vánoční svátky. Místo očekávaných společenských her, vybraných pokrmů a vánočních dárků jim však Štědrý večer nadělí překvapení v podobě mrtvoly jednoho z hostí. Ukázkově nedovtipný konstábl Jones označí jako příčinu úmrtí sebevraždu, jenže jednomu z hostů, amatérskému detektivovi Hughi Gavestonovi, se celá věc nezdá. Tajně se pustí do vyšetřování, aby nalezl vraha ještě předtím, než se všichni zase rozjedou do svých domovů. Za mě to byla fajn, rychlá a vtipná detektivka. Ideální pro mladší čtenáře, protože v knize nenajdete žádné strašidelné nebo brutální scény. Za knihu moc děkuji @albatrosmedia.cz #spoluprace
Tereza Formánková
Sváteční detektivka, kterou jsem si dala tematicky přes svátky. A hezky mi sedla, mám ráda tento styl důkladného vyšetřování a hledání pachatele. Na anglické šlechtické sídlo se sjíždějí hosté, aby zde společně oslavili vánoční svátky. Na Boží hod ráno je však jeden z hostů nalezen mrtev. Přivolaný konstábl je se vším hned hotov, prý jasná sebevražda, hotovo, veselé Vánoce. Ale jednomu ze zvídavých pozůstalých se na celé věci něco nezdá a nenechá se odbýt, vytrvale a tajně pátrá na vlastní pěst a hledá pravdu. Kdo za tím vším stojí a jaký měl zloduch motiv? Krásná a zábavná detektivka ze starého anglického panství, moc jsem si užila celé pátrání i popis prostředí šlechtického sídla se všemi lordy, siry a sluhy. Hezké to bylo, doporučuji nejen přes svátky!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

Krajské listy - Ada Moncrieff, Sváteční vražda. Zcela nové anglické vánoční vraždění neurazí, nenadchne

„Jestli Angličané něco milují, jsou to Vánoce. A jestli v něčem vynikají, tak v rafinovaném vraždění. Vánoce Hercula Poirota jsou sice jenom jedny, teď ale spisovatelka Ada Moncrieff tyhle dvě tradiční ostrovní hodnoty vcelku příjemně spojila dohromady v odpočinkové detektivce, kterou číst v zimě je zcela ideální."
NAPIŠTE NÁM