EN

Magie havranů

Margaret Rogersonová


Jeden tah štětcem ji může stát život. Od autorky bestsellerů Kouzla rodu Thornů a Vespertina.
Isobel se živí portrétováním zlověstných víl, jejichž touha po lidském umění hraničí s posedlostí. Při vytváření podobizny podzimního prince Havrana se však dívka dopustí strašlivé chyby. Namaluje mu do očí smutek, který ho může stát život i trůn. Rozzuřený Havran ji odvede do svého království, aby tam stanula před soudem. Vlivem nečekaných okolností se však oba postupně sblíží a Isobel zjistí, že u víl existuje ještě nebezpečnější emoce než zuřivost – láska.
Získaná ocenění:
HumbookAwards, 2022, nejlepší obálka roku
HumbookAwards, 2022, nejlepší obálka roku
Instant New York Times bestseller, 2017,
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Jazyk čeština
Původní název An Enchantment of Ravens
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jan Kozák
Počet stran 320
EAN 9788025360071
Datum vydání 13.10.2022
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,543
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Obyvatelé království víl jsou nesmrtelní. Proměnit v prach se mohou jen v okamžiku, kdy by chtěli cokoli stvořit či vyrobit. Lidé ovládající jakékoli řemeslo se proto těší jejich velkému obdivu.

Isobel je talentovaná malířka a nabídku portrétovat podzimního prince Havrana vnímá jako šanci na skvělou budoucnost. Udělá však strašlivou chybu – do očí mu namaluje smrtelný smutek, slabost, která ho může stát život. Rozzuřený Havran odveze dívku do království víl, kde ji čeká soud. Po příjezdu se ale oba stanou terčem útoku a začnou být odkázáni jeden na druhého.

Isobel má však v rukou mocnou zbraň. Její obrazy dokážou vyvolat city a emoce, což je hrozba, jaké vílí lid dosud nečelil. Použije dívka svoje umění v boji proti vílímu dvoru? Obstojí začínající láska mezi Havranem a Isobel ve světě, kde se za krásou skrývá zkaženost a cena za přežití může být děsivější než smrt samotná?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Margaret Rogersonová

Margaret Rogersonová

Když nepíše, věnuje se malování, čtení, hraní her, vaření pudinků nebo se prochází po lese a hledá žáby a houby. Ráda sbírá šály a dívá se na víc dokumentárních filmů, než je – podle některých – ve společnosti přijatelné. Žije v Cincinnati ve státě Ohio a jednoho dne by se chtěla přestěhovat ke strašidelnému lesu. Má ráda vše, co je zvláštní a podivné.
Zobrazit profil autora

Recenze

Databazeknih.cz - Pohádková fantasy na podzimní večery

....„V první řadě musím říct, že miluju autorčin styl psaní, svět, postavy, humor… Je to jako bych se při čtení vracela domů. Jako by autorka vždy vystihla ty detaily, které mi v knize udělají radost.“...
NAPIŠTE NÁM