EN

Drahý Aarone

Mariana Zapata


Láska mezi řádky. Slow burn hit od autorky romantických bestsellerů.
„Drahý Aarone, jmenuju se Ruby Santosová a přidělili mi tě přes nadaci Pomoc vojákům.“ Ruby přesně ví, do čeho jde, když se přihlásí jako dobrovolnice pro dopisování s vojákem v zámoří. Pokyny jsou jednoduché: jeden dopis nebo e-mail týdně po dobu jeho nasazení. Jasné jako facka. Není to poprvé, co si takhle s nějakým vojákem píše. Co by ji tak asi mohlo překvapit? Jedna drobnost by tu možná byla: to, že se do něj zamiluje až po uši.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Dear Aaron
Původní jazyk angličtina
Překladatel Romana Bičíková
Počet stran 456
EAN 9788025362396
Datum vydání 27.04.2023
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,493
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

„Drahý Aarone, jmenuju se Ruby Santosová a přidělili mi tě přes nadaci Pomoc vojákům.“ Ruby přesně ví, do čeho jde, když se přihlásí jako dobrovolnice pro dopisování s vojákem v zámoří. Pokyny jsou jednoduché: jeden dopis nebo e-mail týdně po dobu jeho nasazení. Jasné jako facka. Není to poprvé, co si takhle s nějakým vojákem píše. Co by ji tak asi mohlo překvapit? Jedna drobnost by tu možná byla: to, že se do něj zamiluje až po uši.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Nela Vacková
Celým knižním světem se šíří zpráva, že Mariana Zapata je považována za královnu slow burn romantiky. Hodně dlouho už jsem na ni měla políčeno, ale teprve nyní se mi do ruky dostala její nejnovější přeložená kniha Drahý Aarone. Jak se mi líbila? Hlavní hrdinka Ruby je švadlena a přihlásila se do projektu Pomoc vojákům. Jako dopisovatelka je přidělena Aaronovi, který je právě na misi v Iráku. Z opatrné komunikace přes maily se dostávají ke skypu a s každou novou zprávou se více a více poznávají. V zápalu psaní si ani neuvědomují, že se vzájemně stávají nepostradatelnou součástí života toho druhého. Pro Ruby tak není vůbec složité se zamilovat, a to i když je to do muže, o němž ví vše, jen ne jak vypadá. Sundat si růžové brýle a přenést se přes city, které ji drží v zamilovanosti, by nemuselo být tak těžké – zprávy postupem času vymizí a ona bude moct zapomenout. Jenže to by nesmělo přijít pozvání na Floridu, kde se mají osobně setkat. Ruby se s tím bude muset vypořádat tak jako tak, jak to tedy zvládne? Po knize jsem sahala s obrovským očekáváním. Pravidelní čtenáři Zapaty slibovali atmosféru, romantiku a chemii. Bohužel jsem ani jedno nedostala v takové míře, jakou bych si představovala. První polovina knihy je psaná formou zpráv a mailů. Pro poznání postav výborné, ale osobně jsem se nemohla začíst. Přelouskala jsem tedy polovinu knihy, a čekám co bude dál. Jenže ouha, zase jsem se netrefila. K Ruby jsem si nevybudovala žádný vztah, jen Aaron to trochu vyvažoval, tudíž ani její vyprávění mě nebavilo. Spousta myšlenek, vztah se nijak nevyvíjel. Teprve posledních třicet stránek mě trochu uklidnilo, to co přišlo bylo jako blesk z čistého nebe. Najednou to jiskřilo a byl to naprostý kontrast k předchozím čtyři sta dvaceti stránkám. Ale i na tam mi něco chybělo. Celkově jsem z knihy zklamaná. Vím ale už dopředu, že dám autorce další šanci, příběhy bez mailů by mi mohly sednout více. Na poličce už na mě čeká S láskou, Lukov.
Veronika Vočadlová
Profilový obrázek veructe Drahý Aarone - @marianazapata ************************************* Obálka: 3* Hlavní postavy: 4* Děj: 4* @albatrosmedia #spoluprace Jak už jsem vám několikrát řekla, mám ráda, když má kniha neotřelí nápad. Tohle určitě kniha Drahý Aarone splňuje. Mladá holka se přihlásí do programu, který jí přidělí nějakého vojáka, se kterým si má dopisovat. Amerika, no. Stane se tak spojkou s realitou, světem mimo bojiště a uniformy. Z psaní s neznámým se stane psaní s kamarádem, přítelem až se z něj nakonec stane nejlepší přítel, kterému může svěřit svá tajemství. Oceňuji, že psaní mezi hlavními postavami probíhalo měsíce a dalo se tak snadno uvěřit, že jejich sympatie postupně měnily svou podobu. Pokud zmiňuji psaní, právě kapitoly ve formátu psaného textu mezi postavami mě velmi oslovil - kniha se četla rychle a díky nenahlížení do myšlenek hlavních postav dávala prostor vlastní fantazii. Bohužel nebudu knihu pouze chválit - vadila mi až místy velmi silná nezralost hlavní hrdinky, které bych odhadovala spíše 19 let. Zklamal mě také závěr, pokud se autorka propracovává k odhalení citů 400 stran, nemůže ten konec takto z mého pohledu zrychleně odfláknout. Stačilo by pár kapitol navíc, trochu rozvinout společná rozhodnutí o pokračování jejich vztahu. Kniha byla mou první knihou od této autorky a já i přes zklamání v závěru řadím autorku mezi mé oblíbence. Kniha mě vtáhla do děje už od první stránky a když se konečně potkali, chtěla sem bouchat šampaňské. Často jsem viděla, že čtenářům této autorky vadí sprosté výrazy, až nechutnosti. Za mě v knize nebylo nic pohoršujícího a nic, co bych sama nedokázala vypustit z úst, ale já jsem starý prasák, takže vy si udělejte svůj vlastní názor třeba právě u této knihy. Celkové hodnocení: 4* z 5* A co vy? Mluvíte sprostě?

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Mariana Zapata

Mariana Zapata

Mariana Zapata je bestsellerovou autorkou New York Times a USA Today a v roce 2016 dosáhla sedmého místa na žebříčku nejprodávanějších autorů na Amazonu. Její knížky jsou plné romantiky, ale také ostrého humoru a silných slov. Své první literární pokusy spáchala už v dětství a na internetu dodnes někde existuje stránka s její boy band fanfiction. Mariana žije v malém městečku jménem Pagosa Springs v Coloradu se svým manželem a nejlepším přítelem Chrisem Letchfordem a jejich dvěma dogami, Dorianem a Kaiserem. Když nepředstírá, že píše, čte si sci-fi, steam punk nebo historické romance. 
Zobrazit profil autora

Recenze

knihazaknihou.cz - Drahý Aarone

„Autorčin čtivý styl psaní se nezapře ani tentokrát a její pomalý rozjezd je opět natahován až do krajních mezí. Vaše zvědavost tak sílí s každou další přečtenou stránkou a nic na to nemění fakt, že dějová osa je lehce předvídatelná. Této autorce zkrátka funguje vše, na co sáhne a romantika v jejím podání je potěchou pro oko i pro duši.“
NAPIŠTE NÁM