EN

Rozhovory s útěkem

Bára Basiková


Čím větší láska, tím větší strach a bolest
Směje se. Měří sto sedmdesát centimetrů. Jmenuje se Anna. Už vůbec není, už dávno neexistuje. Je někdo úplně jiný, jenom to jméno a vlasy má pořád stejné. Její současný život není život, až na těch pár chvilek, kdy bývá ráda. Sama sebe předstírá. Blaho lásky trvá jen okamžik. Smutek lásky celý život. Chce, neví co, jde, neví kam. Teď jí musíš říct, že zůstaneš. Teď jí musíš říct, že odejdeš. Nikdo na světě přece nesmí být sám.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 192
EAN 9788026723639
Datum vydání 06.10.2022
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,259
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Bára Basiková v pouhých devatenácti letech napsala román Rozhovory s útěkem, jehož kvality tehdy ocenil i legendární spisovatel Bohumil Hrabal. Její podobenství o hledání lásky, které přechází z naprosté euforie do trýznivých stavů, je i po čtyřiceti letech stále aktuální. Dívka jménem Anna v něm touží po spřízněné duši, ale nemůže vytvořit pevný vztah, dokud nepochopí sama sebe. Láska totiž nejen uspokojuje, ale zároveň bolí. A Anna toho musí ještě hodně přetrpět, než začne doopravdy milovat.

Známá zpěvačka v uplynulých desetiletích zažila úspěch s kapelami Precedens a Stromboli i během své sólové kariéry. Zazářila v muzikálech Jesus Christ Superstar nebo Kleopatra. Rozhovory s útěkem Báru Basikovou zachycují takovou, jaká byla ještě předtím. A jaká už nikdy nebude.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Bára Basiková

Bára Basiková

Bára Basiková se narodila roku 1963 v Praze. Už v dětství ji okouzlila hudba. Ve dvanácti letech účinkovala v televizní soutěži Zpívá celá rodina. Po absolvování střední ekonomické školy se naplno vrhla na hudební kariéru. Se skupinou Precedens začala vystupovat už v roce 1982, o tři roky později doplnila také formaci Stromboli. Dosud vydala desítku sólových alb, další realizovala se svými kapelami. Vedle hudební scény se prosadila také v muzikálech. Zazářila v představeních Jesus Christ Superstar, Johanka z Arku či Kleopatra. Na prknech Národního divadla účinkovala v baletním představení Lucrezia Borgia. Ve světě literatury se prosadila s románem Rozhovory s útěkem (1990). Autorsky se projevuje na internetovém blogu Když skočíš, já taky…, jehož rozšířenou verzi vydává knižně. Jako zpěvačka působí už téměř čtyři desetiletí. Kariéru dočasně přerušila jen kvůli mateřství. Z prvního manželství má dvojčata Annu a Marii, z třetího syna Theodora.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM