EN

Veselé Velikonoce

recepty, zvyky, tradice

Michaela Zindelová


Podrobný a přehledný průvodce velikonočními svátky
Chcete si připomenout, jak naši předci slavili Velikonoce? Znovuobjevit tradice i zvyky a prozkoumat jejich význam? Zajímá vás, jak se slaví Velikonoce ve světě? Nebo hledáte inspiraci pro slavnostní výzdobu a jídelníček? Tento podrobný průvodce s bohatým obrazovým doprovodem vám přehledně a srozumitelně představí vše, co se týká Velikonoc. Načerpejte velikonoční atmosféru a poznejte kouzlo svátků, které jsou s námi bezmála dva tisíce let!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788076834675
Datum vydání 29.02.2024
Věk od 15
Formát 195x255 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,94
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Obyčeje, zvyky, výzdoba, recepty a mnoho dalšího

Velikonoční zvyky, symboly, liturgie, svatodušní svátky, velikonoční pokrmy, jak se slaví Velikonoce u nás a jak jinde ve světě, říkadla a pranostiky, velikonoční tradice, velikonoční recepty…

V církevním liturgickém roce jsou Velikonoce svátky největší¬mi, svou přítomností na bohoslužbách si je takto připomíná znač¬ná část české populace. Všichni je ale vítáme jako symbol přichá¬zejícího jara, protože přinášejí zvěst o očišťující životodárné síle člověka i přírody. Obsahují všechny barvy lidské duše – od smutku a rozjímání až po bujaré veselí. Ze života našich předků nás může inspirovat i očista organismu (malý půst), trend nového životního stylu, patrný zejména ve městech, kde je životní cyklus člověka stá¬le méně závislý na cyklu ročních období a přírody.

Kniha si neklade za cíl přinést kompletní teologický obraz vý¬znamu Velikonoc, chce zachytit alespoň některé zvyky a obřady, i jejich náboženské kořeny, připomenout nejen naše tradice, ale i ty ve světě, inspirovat k velikonoční výzdobě interiéru a pro postní i slavnostní jídelníček předložit mnoho nejrůznějších receptů s po¬drobným popisem přípravy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Michaela Zindelová

Michaela Zindelová

PhDr. Michaela Zindelová vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy (čeština – historie), kde také získala doktorát. Působila v různých časopisech v oblasti kultury a výtvarného umění, pracovala jako tisková mluvčí Divadla na Vinohradech, vedla tiskový odbor rektora UK. S dcerou Barborou založila společnost Artforma. V současné době se především věnuje psaní knih, orientuje se na profily osobností české kultury a problematiku životního stylu. V nakladatelství XYZ vydala například monografie Hany Zagorové, Štefana Margity, cyklisty Jiřího Ježka nebo herečky Chantal Poullain.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM