EN

Šílená tajemství v srdci uzavřené sekty. Třetí případ komisaře Pierra Niémanse.
V alsaském kostele byla objevena mrtvola. Jde o tělo jednoho z vůdců náboženské komunity reformních anabaptistů, která provozuje místní prestižní vinici. Velitel Pierre Niémans se pouští do vyšetřování, brzy však poznává, že do uzavřené sekty nelze zvnějšku proniknout. Jeho asistentka Ivana Bogdanovićová se tedy začne vydávat za dobrovolnici pomáhající se sklizní hroznů a do komunity se postupně infiltruje. To ale ještě netuší, že za informace, které získá, bude muset také draze zaplatit...
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Původní název Le Jour des Cendres
Původní jazyk francouzština
Překladatel Jiří Žák
Počet stran 344
EAN 9788076833692
Datum vydání 24.08.2023
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,586
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Znepokojivý a návykový thriller z pera mistra svého oboru Jeana-Christophera Grangého, který po knihách Purpurové řeky a Poslední lov opět přivádí na scénu komisaře Pierra Niémanse. V jednom z tajemných alsaských kostelů bylo nalezeno tělo představitele místní komunity novokřtěnců, která provozuje vyhlášenou vinici. Niémans tak stojí před náročným úkolem odhalit vraha, je mu však jasné, že klíč k jeho identitě pečlivě střeží uzavřená sekta. Kriminalistova asistentka Ivana Bogdanovičová se proto rozhodne do komunity infiltrovat coby dobrovolnice při sklizni hroznů. Netuší ovšem, že informace, které takto získá, bude muset velmi draze zaplatit...

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Komisař Niemans"

Hodnocení čtenářů

Tereza Formánková
Novinka od mého oblíbeného J. Ch. Grangého mi nesměla uniknout. Navíc komisař Niémans, kterého jsem zatím znala jen z televizní obrazovky (v podání skvělého Jeana Rena ve filmu Purpurové řeky), ve své knižní podobě opět ohromuje svou hořkostí a příkrostí. A opět to bylo perfektní čtení od začátku do konce. V uzavřené alsaské sektě, která si málokoho pustí k tělu, je nalezena mrtvola. Mladé kolegyni komisaře Niémanse se podařilo proniknout do komunity jako sezónní pracovnice při sběru hroznů, který každoročně tato náboženská parta pořádá na svých honosných vinicích. Vyšetřování běží a Niémans, ač velký odpůrce žen, má starost i o svou mladou kolegyni, která se v rámci sekty pouští do nesnadného pátrání mezi nedůvěřivými farníky. Mrtvol však postupně přibývá a vyšetřovatelé svádí boj s časem i s neznámým pachatelem, který chystá své otřesné finále. Příběh mě hned chytil, líbilo se mi i sychravé alsaské prostředí. Krátké kapitoly mě hned vtáhly do děje a okamžitě jsem se začetla, zvědavá, jak to bude celé gradovat. A finále plné napětí mě přesvědčilo, že si od autora musím přečíst i předchozí díly s vyšetřovatelem Niémansem! Moc doporučuji!
Magda Závodná
Komisař Niémans potřetí v akci. Společně s kolegyni Ivanou Bogdanovičovou vyšetřují záhadnou smrt jednoho z vůdců alsaské náboženské komunity. Ivana je infiltrována do této sekty a průběhu jejího pobytu jsou zabiti další lidé a ona sama začne být v nebezpečí. Niémans společně s místní kapitánkou Desnosovou postupně odhaluje záhady této skupiny. Povede se mu zjistit jaké jsou motivy vraha a odhalit tajemství sekty, které má základy daleko v historii? Jean-Christophe Grangé prostě umí. Příběh a zápletka jsou opět mistrně vystavěny. Čtenář je chycen v nevědomosti do poslední strany (já osobně knihu dočetla o půl 1 v noci-musela jsem prostě vědět, jak to dopadne). Určitě doporučuji všem, kdo mají rádi propracované příběhy.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jean Christophe Grangé

Jean Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé (1961) je francouzský novinář, scenárista a autor thrillerů i mysteriózních románů. Profesně začínal jako nezávislý reportér, psal pro Paris Match, Sunday Times nebo National Geographic. V roce 1991 získal novinářskou cenu Reuter Prize za reportáž o ubývání lesů, v roce 1992 pak Světovou cenu tisku za reportáž o kormoránech. Svou první knihu Let čápů (Le vol des cigognes) napsal v roce 1994. Jeho druhý román Purpurové řeky (Les rivières pourpres) zaznamenal obrovský úspěch a v roce 2000 byl podle něj natočen stejnojmenný film s Jeanem Reno v hlavní roli, v roce 2018 se stal předlohou koprodukčního seriálu. V nakladatelství XYZ vyšlo kromě tohoto thrilleru i jeho pokračování s názvem Poslední lov (La dernière chasse), psychologický román Černá linie (La ligne noire) či krimithriller Snoubenky smrti (Les promises) z válečného Berlína. Kriminálka Den popela (Le Jour des Cendres) v Česku vyšla v roce 2023.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM