EN

Ples u vévodkyně

Martina Monošová


Utajená láska v kulisách renesanční Francie
Píše se rok 1531 a na francouzském zámečku Anet se za dramatických okolností objeví mlčenlivá kráska. Její příchod zasáhne do života majitelky zámku i celého dvora. Záhadná dívka je v ohrožení života, o své minulosti nesmí prozradit ani slovo, a proto předstírá němotu. Kam se poděl hrdinný rytíř, který ji zachránil před bandity? Co se stalo s jejími vzácnými klenoty? A kým ve skutečnosti neznámá žena je? Příběh plný tajemství se začíná rozplétat…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Ples u vojvodkyně
Původní jazyk slovenština
Překladatel Klára Krasula
Počet stran 304
EAN 9788026723509
Datum vydání 22.09.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,449
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Tajemství, nečekaná láska, intriky, ženský půvab a mužské rytířství – píše se rok 1531 a na francouzském zámečku Anet se za dramatických okolností objeví mlčenlivá kráska. Její příchod zasáhne do života majitelky zámku i celého dvora. Záhadná dívka je v ohrožení života, o své minulosti nesmí prozradit ani slovo, a proto předstírá němotu. Kam se poděl hrdinný rytíř, který ji zachránil před bandity? Co se stalo s jejími vzácnými klenoty? A kým ve skutečnosti neznámá žena je? Příběh plný tajemství se začíná rozplétat… Úspěšná romanticko-historická sága slovenské spisovatelky Martiny Monošové se představuje českým čtenářům.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Markéta Jaroňová
Tajemné krásky, nepřemožitelní rytíři, přísná etiketa šestnáctého století, protivenství v podobě úskoků; a zde i němá hlavní hrdinka a zachránce, který zmizí jako pára nad hrncem… To jsou ingredience, ze kterých, jako vždy skvělá Martina Monošová ,„upekla“ tajemný příběh, od kterého se nelze jen tak odtrhnout. V tajemných zákoutích děje a spletitého množství postav se ale vůbec neztratíte. Naopak. Každá postava, která se románem jen mihne, je důmyslným dílkem ve skládance celého příběhu. Síla, kterou příběh má, nelze jen tak popsat slovy, je třeba jej číst. Bavilo mne pozorovat, jak se děj rafinovaně odvíjí a oblíbila jsem si hrdiny, tedy hlavně onu tajemnou krásku tak, že jsem se s nimi jen nerada loučila. Autorka je mistryně popisů a ačkoli je to občas asi na úkor dialogů, je to nakonec jen dobře. Díky mistrovství vystihnout záchvěv i nejniternějších myšlenek i okolností, každého čtenáře děj přímo pohltí a unáší ho neznámo kam. Zase jde o knihu, ve které jsem chtěla zůstat další a další chvíli žít a nikdy ji nedočíst do konce. Měla jsem to štěstí, že jsem celou ságu již přečetla ve slovenštině. První díl rozehraje obraz doby dávno minulé, doby s příběhy tak silnými, že není možné uvěřit, že je autorka sama neprožila. Jako bonus se ságou míhají skutečné historické postavy. Co mám na knize nejradši? Příběh je úžasným obrazem dané doby. Věrným a dokonale živým. Obrazem silným, jako je silná a nesmrtelná láska, kterou si nese člověk v srdci. Odvaha jít dál se táhne celým dílem autorky.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Martina Monošová

Martina Monošová

Martina Monošová vystudovala design na Fakultě architektury STU v Bratislavě a po studiu strávila rok ve Velké Británii, kde našla inspiraci pro první romány. V následujících letech žila také v Belgii. Roku 2005 vyšla její prvotina Lásky o piatej a od roku 2009 se psaní věnuje profesionálně. Celkem vydala čtrnáct společenských či historických románů. Do češtiny byly přeloženy její knihy Lekce z nenávisti (2014), Hvězdy nad Amsterdamem (2016) a Vlaštovky ve větru (2021). Nyní se českým čtenářům představuje prvním dílem historické pentalogie Sophie – Ples u vévodkyně. Sbírá porcelán, miluje klobouky a květiny. Píše blog a příležitostně se vrací ke své původní profesi – designu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM