EN

Křížová cesta

Michal Šefara


Cesta českého řidiče kamionu a dívky z Polska napříč střední Evropou uprostřed pandemie covidu. Příběh dvou lidí, kteří se snaží najít tu správnou cestu životem.
Vyprávění o Polsku bez lásky. V době kulminující epidemie se v kabině kamionu potkají osamělý, démony stíhaný řidič a sotva dospělá stopařka nesoucí si s sebou tajemství. On je Čech, ona pochází z kašubského etnika. K zemi, kterou postupně projíždějí ve svém „domově“ na kolech, mají oba komplikovaný vztah. Znají ji i neznají. Rozumí ji i nerozumí. Mají ji rádi a taky ji nenávidí. Stejně jako sami sebe.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr román
Jazyk čeština
Počet stran 288
EAN 9788076507937
Datum vydání 07.11.2022
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Pointa
Hmotnost 0,469
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Josef projíždí během covidové pandemie tzv. Křížovou cestu – nejtěžší cestu pro řidiče kamionů napříč Polskem. Nafta se mu dávno vpila až pod kůži, ve svém osamoceném životě nezná pomalu nic jiného než asfalt a beton. A pak se mu jako zjevení před kamionem objeví kašubská dívka z Gdaňsku. Její svět byly dosud kostely, katolická víra a opatrovnická matka. Do kamionu nastoupí s dítětem pod srdcem, které nechce. Jenže v Polsku je potrat zapovězený.

Společnou konverzací v kabině čelí jeden druhému i svým temným tajemstvím. Benzinky, parkoviště a přístavy jim ukazují všudypřítomnou samotu, předsudky i strach z nové nemoci. A ani jeden neví, zda je na konci jejich cesty čeká spása, nebo zatracení.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM