EN

Konec aneb Začátek

Edna Nová


Nebanálně banální story o smrti a zrození – SMRTABU. Od autorky bestselleru Ženy z Bohnic.
Čeká dítě. Má deprese. A stará se o umírajícího tchána, který by si podle ní zasloužil krásnou smrt. Tak jako všichni lidi. Nikdy to neměla lehké, vždycky ale našla katarzi. Dokáže si totiž nahlédnout do duše se zdrcující upřímností. Nenechá na sobě ani cár čisté kůže, vyplivne i ty nejtemnější pocity. Nic nezůstane skryto. Tenhle příběh je o zániku a zrození, o umírání bez jakéhokoli tabu, o hledání důstojného konce. Je to příběh, který může být i váš.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr non-fiction
Ilustrátor Lenka Vernerová
Jazyk čeština
Počet stran 120
EAN 9788026722298
Datum vydání 07.04.2022
Věk od 18
Formát 114x159 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,145
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Mluvíme o ní, ale nic o ní nevíme. Bojíme se jí, a tak ji vytěsňujeme. Přejeme si, aby byla milosrdná. Řeč je o smrti, o tabu jménem smrt. Edna Nová, autorka knihy Ženy z Bohnic, napsala zpověď o umírání, o blížící se smrti svého tchána v momentě, kdy sama očekává narození syna, o životě, který opisuje kruh. Hlavní hrdinka pečuje o starého umírajícího muže, prožívá náročné těhotenství a velmi obnaženě zpracovává téma, které nazývá „smrtabu“ – příběh, který se týká nás všech.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Edna Nová

Edna Nová

Edna Nová vystudovala na UK obor sociální práce, absolvovala výcvik v krizové intervenci, porodila dvě děti a napsala dvě knihy. Její život zahrnuje vztahové držkopády, bohémský život v polosquatu, riziková těhotenství i náročnou léčbu deprese. Pracovala mimo jiné jako hajzlbába, manuální otrok v tiskárně, hlídačka dětí, osobní asistentka u dětí se zrakovým či mentálním postižením. Poté zakotvila u rodinné poradenské péče. Momentálně se věnuje svým dvěma dětem. Píše (nejen) blog a čte. V roce 2020 jí vyšla úspěšná kniha Ženy z Bohnic – o tíži reality za branami psychiatrické nemocnice. V knize Konec aneb začátek píše o tématu umírání a dobré smrti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM