EN

Cizinec z papíru

Ivica Ďuricová


Bydlí ve stejném bytě. Ale nikdy se neviděli.
Ona kvůli kariéře Trenčín opouští, jeho tam pracovní povinnosti přivádějí. Liana ve své nepřítomnosti poskytuje byt nájemníkovi, s nímž se vzájemně míjí. Jejich vzkazy postupně přerůstají v emotivní dopisy, v nichž oba odhalují tajemství z minulosti. Cizinec si získává její důvěru, přestože ho Liana nikdy nepotkala. Přes popsané řádky je to k sobě táhne, ale co by se stalo, kdyby porušili pravidla a setkali se tváří v tvář?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Cudzinec z papiera
Původní jazyk slovenština
Překladatel Klára Krasula
Počet stran 248
EAN 9788026722120
Datum vydání 24.02.2022
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,287
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Liana musí kvůli pracovním povinnostem cestovat do Bratislavy a její byt v Trenčíně tak zůstává nevyužitý. Rozhodne se jej pronajmout muži, s nímž se vzájemně míjejí. Zatímco on v bytě tráví pracovní dny, ona se do něj vrací na víkendy. Sdílejí stejný prostor, ale nikdy se nesetkají.

Poznávají se prostřednictvím vzkazů, které postupně přerůstají v emotivní dopisy odhalující jejich minulost a nevyřčená tajemství. Nakonec se přes popsané řádky sblíží více, než by Lianě vyhovovalo. Když ovšem „cizinec“ poruší dohodnuté pravidlo, jejich komunikaci to naruší. Je potřeba skoncovat s iluzemi. Anebo se konečně podívat jeden druhému do tváře. Dá se vůbec zamilovat do pouhé představy? Možná mnohem snadněji než do skutečného člověka.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Alena Kolaříková
Oddychovka, kterou jsem měla přečtenou za dva večery. Knížka mi byla doporučena a já ji můžu doporučit dál, protože mě bavila. Téma zajímavé. Lia je přes týden pracovně v Bratislavě, takže svůj byt v Trenčíně pronajme cizinci, kterého jí dohodila kamarádka. Od půlky knížky jsem tušila jak to všechno je, přesto mě knížka bavila. Má spád, je čtivá a mám po jejím přečtení velkou chuť jet na víkend do Trenčína. Protože kromě příjemného čtení tady najdete spoustu tipů kam si v Trenčíně zajít. Hlavní hrdinka byla na můj vkus až moc okázale dokonalá, ale rozhodně ne nesympatická. Potřebujete-li příjemné lehké čtení, rozhodně nebudete zklamaní.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ivica Ďuricová

Ivica Ďuricová

Ivica Ďuricová je slovenská spisovatelka a copywriterka. Vedle knih pojednávajících o byznysu a podnikání píše beletrii. V roce 2016 na sebe upozornila špionážním thrillerem Zlaté pouto. Následovaly knihy s romantickými zápletkami Cizinec z papíru a Detektiv z minulosti. Společně s dalšími čtyřmi slovenskými autorkami vytvořila román Azaelův pád. Ivica žije v Trenčíně, ale srdcem je Evropanka. Ráda objevuje různá města, mezi její nejoblíbenější patří Řím a Budapešť. Při psaní se často inspiruje svými cestami. Knihami dokáže čtenáře „teleportovat“ přímo na místo dění. Když zrovna nepíše, ráda čte, maluje, plave nebo chodí na delší procházky. Miluje kávu, čokoládu a společnost svých nejbližších. Vyprávění příběhů považuje za své životní poslání.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM