EN

Příliš tiché lesy

Kimi Cunnigham Grant


Před světem se schovali, ale pravdě neuniknou.
Cooper a jeho dcerka Finch už osm let žijí ve srubu v rozlehlých appalačských lesích. Ví o nich jen vlezlý poustevník Scotland a Cooperův kamarád Jack, který jim každoročně vozí zásoby. Letos však na Jacka čekají marně a jejich uzavřený svět přestává být bezpečný. A když se Finch začne nadmíru zajímat o dívku, která se potlouká v jejich lese, Cooper se musí rozhodnout, jestli se bude dál schovávat, nebo bude konečně čelit stínům své minulosti.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr román
mystery
Jazyk čeština
Původní název These Silent Woods
Původní jazyk angličtina
Překladatel Tereza Horáková
Počet stran 304
EAN 9788074985911
Datum vydání 09.06.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice Napětí
Hmotnost 0,44
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Cooper a jeho dcerka Finch už osm let žijí mimo civilizaci v lesích na severu Appalačského pohoří. Cooper se ze všech sil snaží, aby Finch v krásné, ale drsné divočině nic nechybělo, aby měla ten nejlepší život, jaký jí za dané situace může poskytnout.

O jejich pobytu ve srubu ví pouze Scotland – jejich příliš zvědavý soused – a Cooperův kamarád Jack, který každý prosinec přijíždí na návštěvu, aby jim přivezl zásoby na celý rok. Jenomže letos se Jack neukáže. To spustí nezvratný sled událostí a odhalí, jak zranitelní Cooper a Finch ve skutečnosti jsou.

Hranice jejich útočiště se rozpíjejí a malý uzavřený svět, ve kterém dosud žili, už není bezpečný. A když se Finch začne až příliš zajímat o cizí dívku, která se potlouká v jejich lese, Cooper se musí rozhodnout, jestli se bude dál schovávat, nebo bude konečně čelit hříchům své minulosti.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Povedený psychologický román lehce sklouzávající k psychothrilleru. Ze začátku jsem si říkala, tak co, kdy se to konečně rozjede a aniž bych si všimla, příběh Coopera mne vtáhl a nepustil. Zajímavě vykreslený pocit vinny, síly se vzepřít a závěr s překvapivým rozuzlením. Příjemná vložka mezi thrillery, romanťárnami a historickými romány.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kimi Cunnigham Grant

Kimi Cunnigham Grant

Kimi Cunningham Grant má na svém kontě několik knih, včetně titulu Příliš tiché lesy. Kimi je dvojnásobnou vítězkou ceny za poezii Dorothy Sargent Rosenberg Memorial Prize a od Pennsylvania Council on the Arts obdržela postgraduální stipendium v rámci oboru narativní literatura faktu. Její básně a eseje se objevily v magazínech Fathom, Literary Mama, RATTLE, Poet Lore a Whitefish Review. Kimi žije, píše a učí v Pensylvánii.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM