EN

Šťastná za všech okolností

Ivanka Devátá


Nic není tak černé, aby se na to nešlo dívat růžovými brýlemi
„Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. I když její život nebyl vždycky šťastný, i když i ji potkávaly problémy, zrady a zklamání, i když i jí bylo často spíš do breku než do smíchu, její talent na štěstí vždycky zvítězil.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Iva Hüttnerová
Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788026721130
Datum vydání 28.10.2021
Věk od 18
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,279
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Inspirativní životopis známé herečky a spisovatelky o tom, že i když nikdy nevíme, co nám osud přichystal, nepokazíme si radost ze života

„Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. I když její život nebyl vždycky šťastný, i když i ji potkávaly problémy, zrady a zklamání, i když i jí bylo často spíš k slzám než k radosti, její talent na štěstí vždycky zvítězil.

Když byl Adam v šesté třídě, jel do školy v přírodě. Paní učitelka, která se jmenovala Medová, připsala k dopisům dětí pár řádek, aby rodiče informovala, jak se děti chovají a učí. Adam strávil noc v mém pokoji. Nejsem s ním spokojena, napsala mně. Vzala jsem dopis do divadla, kolegové řvali smíchy a Láďa Potměšil mi doporučil, ať paní učitelce odepíšu: Paní učitelko, každý začátek je těžký, on se chlapec do toho vpraví.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ivanka Devátá

Ivanka Devátá

Ivanka Devátá se narodila 27. listopadu 1935. Dětství prožila v Brně, roku 1950 přesídlila s rodiči do Plzně. Po absolvování pražské DAMU nastoupila do angažmá v Realistickém divadle, kde setrvala čtyřiatřicet let. Spolupracovala i s rozhlasem a televizí (seriál Rodina Bláhova, filmy Samota, Obrácení Ferdyše Pištory, Mstitel). V posledních letech své filmové kariéry hrála ve filmech Fotograf, Školní výlet nebo v televizních seriálech Velmi křehké vztahy, Stopy života, Temný kraj a svůj hlas propůjčila slečně Marplové ve stejnojmenném seriálu britské televize. Těžiště své práce poté přesunula do oblasti literární tvorby. Její povídky a fejetony nacházejí uplatnění v tisku v rozhlase.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM