EN

Jak psi léčí

Nejlepší přítel člověka umí být i jeho nejlepším lékařem

Maria Goodavage


Fascinující i dojemný svět čtyřnohých doktorů v přelomové publikaci
Pes je nejlepším přítelem člověka – a často i jeho lékařem. V současnosti existují desítky fyzických i psychických onemocnění, u nichž psi umí pomoci s diagnostikou nebo se zvládáním jejich projevů. Jak pomáhají lidem s autismem nebo s depresí? Které život ohrožující stavy rozeznají ještě před propuknutím? Jestli jste doteď nebyli zarytými milovníky psů, po přečtení tohoto unikátního mixu vědeckých poznatků a emotivních příběhů se jimi zaručeně stanete!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Doctor Dogs
Původní jazyk angličtina
Překladatel Klára Kolinská
Počet stran 424
EAN 9788020456618
Datum vydání 07.04.2022
Věk od 15
Formát 160x230 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,778
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autorka bestsellerů Maria Goodavageová nás bere na napínavou a úchvatnou cestu po celém světě, na níž objevíme nový, dojemný a fascinující svět psích lékařů.

Ve své průkopnické knize nám dá nahlédnout do zákulisí špičkové vědy v moderních výzkumných centrech a do života lidí, jejichž blaho závisí na jejich oddaných, vysoce kvalifikovaných osobních doktorech (lékařských psech). Se svým typickým vtipem a nadšením zkoumá, jak se z lékařských psů stávají naši šťastní spojenci v boji proti desítkám tělesných a duševních onemocnění.

Seznámíme se se psy, kteří odhalují rakovinu a Parkinsonovu chorobu, se psy, kteří upozorňují lidi na záchvaty, na výkyvy v hladině cukru, i na další život ohrožující stavy. Goodavageová popisuje revoluční způsoby, jak psi pomáhají lidem s autismem, úzkostí, depresí, schizofrenií a posttraumatickou stresovou poruchou. Seznamuje nás s neohroženými psy, kteří nás chrání před bacily odolnými vůči antibiotikům, i se psy, kteří nás možná jednoho dne pomohou ochránit před epidemickou katastrofou.

Emocionální složka je v Psích lékařích stejně silná jako ta vědecká. Nemusíte být milovníky psů, abyste se hluboce zajímali o to, co tito psi dělají a co se od nich učíme - i když pokud milovníky psů nejste, na konci knihy jimi pravděpodobně budete.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Maria Goodavage

Maria Goodavage

Bývalá novinářka deníku USA Today Maria Goodavage je po vydání svých bestsellerů Soldier Dogs, Top Dogs a Secret Service Dogs považována za jednu z předních odbornic na pracovní psy. Maria vystoupila v mnoha televizních pořadech, včetně The Daily Show Jona Stewarta, a přednášela o pracovních psech na newyorské burze, v Národním muzeu letectva Spojených států a na dalších významných místech.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM