EN

Žít jako muž

Philip Roth


Peter Tarnopol, Rothovo alter ego, sepisuje v lesní samotě vztahy ze svého pohnutého života. V jednom z nich se odváže ke svému "skutečnému příběhu", v němž se potácí mezi hororovým manželstvím, ordinací psychoanalytika a mladičkou vdovou. Roth v knize vypověděl celý příběh svého nevydařeného manželství, ale způsobem sobě vlastním tak učinil se skvostným humorem, živým hovorovým jazykem a hravým přístupem k formě.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název My Life As a Man
Počet stran 328
EAN 9788020438898
Datum vydání 01.03.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,41
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Peter Tarnopol, Rothovo alter ego, sepisuje v lesní samotě příběhy ze svého pohnutého života. V povídce „Rozverné mládí“, jež do jisté míry připomíná Rothovu novelu „Sbohem, město C.“, žertovnou formou vypráví o vášnivém vztahu s odvázanou sedmnáctiletou Sharon. A ve „Flirtu s katastrofou“ fiktivní hrdina v roli poručníka neodolá kouzlu půvabné vyženěné dcery. Pak se Tarnopol odváže ke svému „skutečnému příběhu“, v němž se potácí mezi „hororovým manželstvím“ s Maureen, ordinací psychoanalytika Spielvogela a náručí mladičké vdovy Susan, která rovněž není pilířem psychické vyrovnanosti, aby nakonec skončil už ve zmíněné lesní samotě.

Roth v knize Žít jako muž vypověděl celý příběh svého nevydařeného manželství, ale způsobem sobě vlastním tak učinil se skvostným humorem, živým hovorovým jazykem a hravým přístupem k formě.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM