EN

Vybrané klinické stavy u seniorů

Úskalí diagnostiky a terapie

Hana Matějovská Kubešová


Kniha nabízí výběr klinických situací seniorského věku, které v posledních letech poněkud unikají pozornosti velkých edukačních akcí, ale v běžné praktické medicíně jsou naopak velmi časté. Trend stále rychleji rostoucího podílu seniorů zvyšujícího se věku, s vyšším počtem chorob a léčených vyšším počtem medikamentů si nepochybně vyžádá značný posun v přístupu zdravotníků, a to směrem k celostní medicíně usilující o komplexní přístup ke geriatrickému nemocnému.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 216
EAN 9788020433947
Datum vydání 10.02.2015
Věk od 18
Formát 150x211 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Edice Aeskulap
Hmotnost 0,356
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha nabízí výběr klinických situací seniorského věku, které v posledních letech poněkud unikají pozornosti velkých edukačních akcí, ale v běžné praktické medicíně jsou naopak velmi časté.

Trend stále rychleji rostoucího podílu seniorů zvyšujícího se věku, s vyšším počtem chorob a léčených vyšším počtem medikamentů si nepochybně vyžádá značný posun v přístupu zdravotníků, a to směrem k celostní medicíně usilující o komplexní přístup ke geriatrickému nemocnému. Autoři zdůrazňují nutnost posouzení aktuální míry závažnosti jednotlivých chorob a funkčního stavu každého pacienta v kontextu s modifikací farmakologické i nefarmakologické terapie a schopnostmi nemocného dodržovat doporučený léčebný režim. Bude to ovšem mnohdy znamenat i nutný odklon od zavedených postupů medicíny založené na důkazech, jejíž evidence obvykle v 75 letech stejně končí.

Jednotlivé kapitoly jsou věnovány například diabetu, tyreopatiím, anemiím a poruchám krvetvorby, poruchám srážlivosti krve, patologiím dutiny ústní, kolopatiím, poruchám výživy a příjmu tekutin, poruchám chůze, bolestem zad, pádům či problematice hojení ran u starších nemocných.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM