EN

Třetí říše ve 100 objektech

Příběhy všedních i unikátních předmětů a staveb

Roger Moorhouse


Vydejte se s námi do jednoho z nejtemnějších období bouřlivého 20. století – do doby vlády nacistického režimu v Německu. Sto pečlivě vybraných předmětů a staveb pokrývá všechny aspekty dějin nacistického Německa, od často probíraných témat, jako je holokaust a druhá světová válka, po daleko méně známé oblasti, k nimž patří sociální politika, technický pokrok či využití propagandy.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Third Reich in 1000 Objects. A Material History of Nazi Germany
Počet stran 272
EAN 9788020447500
Datum vydání 14.12.2018
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,777
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Vydejte se s námi do jednoho z nejtemnějších období bouřlivého 20. století – do doby vlády nacistického režimu v  Německu. Průvodcem nám bude odborník na slovo vzatý, britský historik Roger Moorhouse, který se na toto zdánlivě dávno vyčerpané téma dokázal podívat zcela novým způsobem: prostřednictvím příběhů typických i neobvyklých artefaktů.

Sto pečlivě vybraných předmětů a staveb pokrývá všechny aspekty dějin nacistického Německa, od často probíraných témat, jako je holokaust a druhá světová válka, po daleko méně známé oblasti, k nimž patří sociální politika, technický pokrok či využití propagandy. Příběhy všech artefaktů Moorhouse čtivě a současně fundovaně zařazuje do širších souvislostí. Výsledkem je mimořádně plastický obraz tehdejších událostí, k čemuž přispívá i vysoce kvalitní obrazový doprovod, který dává knize téměř ráz výstavního katalogu.

Předmluvou knihu opatřil profesor Richard Overy, přední odborník na dějiny nacistického Německa a druhé světové války.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM