EN

Spitfire

Tony Holmes


Spitfire… Jedna z ikon druhé světové války. Překrásná a výkonná stíhačka, která se stala miláčkem britské veřejnosti už v době, kdy bránila za bitvy o Británii její nebe a sváděla těžké a urputné boje se stíhacími letouny nacistického Německa. Spitfiry se díky svým bojovým schopnostem a skvělé ovladatelnosti staly oblíbené u britských, kanadských i amerických pilotů.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Spitfire
Počet stran 168
EAN 9788020440532
Datum vydání 26.09.2016
Věk od 16
Formát 190x130 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,363
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Spitfi re… Jedna z ikon druhé světové války. Překrásná a výkonná stíhačka, která se stala miláčkem britské veřejnosti už v době, kdy bránila za bitvy o Británii její nebe a sváděla těžké a urputné boje se stíhacími letouny nacistického Německa. Spitfi ry se díky svým bojovým schopnostem a skvělé ovladatelnosti staly oblíbené u britských, kanadských i amerických pilotů.

Tento ilustrovaný průvodce historií nejslavnějšího stíhacího letounu všech dob vypráví o jeho dějinách, silných stránkách i slabinách, o bojových schopnostech i o bitvách, jež Spitfi ry vedly po celém světě. Díky vyčerpávajícím zdrojům informací, podrobným nákresům a dobovým fotografi ím přivádí tato kniha slavný letoun opět k životu a vysvětluje, jak se Spitfi re stal nehynoucí legendou vojenského letectví.

České vydání obsahuje bonusové kapitoly o československých pilotech na Spitfi rech a o osudech těchto letounů v poválečném Československu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM