EN

Německé odstřelovačské pušky

Albrecht Wacker


Čtvrtý svazek ediční řady Propaganda se věnuje velice atraktivnímu tématu, puškám používaným německými odstřelovači. Do přípravy této publikace se vedle nizozemského historika Guuse de Vriese zapojil také Albrecht Wacker, přední odborník na odstřelovačské pušky, jehož čeští čtenáři znají coby autora životopisu druhého nejlepšího odstřelovače wehrmachtu Josefa „Seppa“ Allerbergera Na mušce lovce.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Deutsche Scharschützenwaffen
Počet stran 152
EAN 9788020443953
Datum vydání 05.10.2017
Věk od 15
Formát 220x220 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,603
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Již čtvrtý svazek úspěšné ediční řady Propaganda se věnuje velice atraktivnímu tématu – puškám používaným německými odstřelovači. Do přípravy této publikace se vedle nizozemského historika Guuse de Vriese zapojil také Albrecht Wacker, přední odborník na odstřelovačské pušky, jehož čeští čtenáři znají coby autora bestsellerového životopisu druhého nejlepšího odstřelovače wehrmachtu Josefa „Seppa“ Allerbergera Na mušce lovce (Mladá fronta 2013).

Výsledkem je unikátní fotoprůvodce celou dlouhou historií vývoje, výroby a používání odstřelovačských pušek německými ozbrojenými silami od prvopočátků v podobě loveckých kulovnic nasazených v zákopech první světové války přes experimenty s domácími i kořistními zbraněmi po speciální modely z období druhé světové války. Pozornost je samozřejmě věnována rovněž zaměřovacím dalekohledům a jejich montážím. Významnou úlohu navíc tentokrát hrají nejen zbraně, ale také ti, kteří jimi vládnou – odstřelovači, jejich vybavení, výcvik a bojové nasazení.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM