EN

Můj život mezi zbraněmi: Autobiografie významného zbraňového konstruktéra a peda

Autobiografie významného zbraňového konstruktéra a pedagoga

Lubomír Popelínský


Prof . Ing. Lubomír Popelínský, DrSc. (nar. 1931) je respektovaný zbraňový konstruktér, vysokoškolský učitel a úspěšný odborný spisovatel. V této publikaci shrnuje své dosavadní publikační výstupy a čtenářům poprvé v úplnosti představuje svůj barvitý život a bohaté dílo až po letecký kanón PLAMEN. Početní zájemci o tuto problematiku nepochybně uvítají, že zmiňované zbraně jsou popsány jak po stránce konstrukce, tak i funkce a že názornost výkladu zvyšují četné obrázky.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Můj život mezi zbraněmi
Počet stran 250
EAN 9788020437587
Datum vydání 14.03.2016
Věk od 15
Formát 170x240 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,537
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Prof . Ing. Lubom ír Popel ínský, DrSc. (nar. 1931) je respektovaný zbraňový konstruktér, vysokoškolský učitel a úspěšný odborný spisovatel. V této publikaci shrnuje své dosavadní publikační výstupy a čtenářům poprvé v úplnosti představuje svůj barvitý život a bohaté dílo až po letecký kanón PLAMEN. Početní zájemci o tuto problematiku nepochybně uvítají, že zmiňované zbraně jsou popsány jak po stránce konstrukce, tak i funkce a že názornost výkladu zvyšují četné obrázky.

Časově kniha pokrývá období od druhé světové války po současnost a vedle osobitého pohledu na vývoj zbrojní techniky ve druhé polovině 20. století je také historií proměn zbraňových oborů na vysoké vojenské škole v Brně, dnešní Univerzitě obrany, na níž autor začínal svou odbornou dráhu a kde jako emeritní profesor působí dodnes.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM