EN

Lvice: Ženy ve zvláštních službách

Ženy ve zvláštních službách

Milan Kovář


Calamity Jane, Mata Hari, Josephine Baker, Marie Ljalková-Lastovecká, Ljudmila Michajlovna Pavličenko… To jsou příklady žen, jejichž život byl spojen se zpravodajskými službami nebo zvláštními jednotkami. Ve skutečnosti takových bojovných „lvic“ bylo a je více. Jejich stále výraznější zapojení do specifických formací ozbrojených složek se s ohledem na bezpečnostní situaci dokonce stává trendem.

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Lvice: Ženy ve zvláštních službách
Počet stran 248
EAN 9788020425010
Datum vydání 24.08.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Mladá fronta
Hmotnost 0,4
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Napínavé příběhy moderních Amazonek

Calamity Jane, Mata Hari, Josephine Baker, Marie Ljalková-Lastovecká, Ljudmila Michajlovna Pavličenko… To jsou nejznámější příklady žen, jejichž život byl spojen se zpravodajskými službami nebo zvláštními jednotkami.

Ve skutečnosti takových bojovných „lvic“ bylo a je mnohem více. Jejich stále výraznější zapojení do nejrůznějších specifických formací ozbrojených složek se s ohledem na současnou bezpečnostní situaci dokonce stává celosvětových trendem. Ženy navíc často hrají významnou roli v teroristických skupinách a některé se prosadily i v drsném světě organizovaného zločinu.

Osudy a činy slavných i zcela neznámých moderních Amazonek z obou stran zákona poutavě přibližuje uznávaný český odborník na dějiny speciálních jednotek.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM