EN

V pavučinách času

Dobrodružný život našich předků

Jaroslav Čechura, Lukáš Kašpar


Poutavé rozhovory o známých i méně známých zákoutích českých dějin s populárním historikem
Historik Jaroslav Čechura je bytostný vypravěč, který dovede historické děje zpřítomňovat živým a neotřelým způsobem. Rozhovory o životě malých i velkých lidí našich dějin, které zčásti vyšly v časopise Téma a zčásti vznikly zcela nově, vedl historik a novinář Lukáš Kašpar.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 304
EAN 9788076015197
Datum vydání 04.10.2021
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Edice Rozhovory
Hmotnost 0,485
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Historik Jaroslav Čechura je bytostný vypravěč, který dovede historické děje zpřítomňovat živým a neotřelým způsobem. Činí tak ve svých knihách, odborných článcích, ale i v popularizačním rozhovorech. Kniha V pavučinách času. Dobrodružný život našich předků shrnuje tři desítky obsáhlých rozhovorů, které s Jaroslavem Čechurou vedl na stránkách časopisu TÉMA novinář a historik Lukáš Kašpar. V pestrém okruhu témat najdeme postavy českých panovníků od císaře Karla IV. až po zimního krále Fridricha Falckého, hrdiny a padouchy husitské éry, ale také bezejmenné obyvatele českých zemí, kteří v době zmíněných panovníků žili, milovali se, zápasili o holé živobytí. Dojde i na otázky zcela aktuální, jako je bourání pomníků historických osobností, nebo na dějiny rockové hudby, které jsou velkou zálibou Jaroslava Čechury.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jaroslav Čechura

Jaroslav Čechura

Prof. PhDr. Jaroslav Čechura, DrSc., se zabývá hospodářskými a sociálními dějinami Čech ve středoevropském kontextu. Historii středověku a raného novověku nahlíží „zdola“, konkrétně prizmatem poddanských vztahů, každodennosti, rebelií, kriminality, sexuality či tradiční kultury venkova. Vzhledem k nebývalému rozsahu knižní tvorby, která cílí nejen na odborného, ale i laického čtenáře, patří k nejvýznamnějším současným českým představitelům mikrohistorie.
Zobrazit profil autora

Recenze

Lidové noviny - Proti marxistickým předsudkům

...„Co měli společného Karel IV. a Karel Gott? A proč bychom měli postavit pomník tzv. „prostému Čechovi“, který se nenechal „zblbnout“ tím, co ho obklopuje v každé době? Čtivá kniha o českých dějinách i práci historika."...
NAPIŠTE NÁM