EN

Květ smrti

Anne Mette Hancock


Kolik nočních můr probudí, aby odhalila pravdu? Světový bestseller od hvězdy severské krimi.
Annu Kielovou nikdo nespatřil od chvíle, co ubodala mladého právníka. O tři roky později od ní novinářka Heloise Kaldanová dostane dopis, který spustí řadu znepokojivých událostí. Detektiv Erik Schäfer by novinářce rád věřil, ale stojí před složitou otázkou: Proč všechny nové důkazy ukazují na ni? Heloise zjišťuje, že kvůli sepsání Annina příběhu se bude muset vrátit na temná místa své minulosti – a vyhledat člověka, kterého už nikdy nechtěla potkat.
Získaná ocenění:
Kirkus Reviews, 2017, Jedna z nejlepších beletristických knih roku podle Kirkus Reviews
Dánská akademie kriminálního románu , 2017, Cena Dánské akademie kriminálního románu za debut roku
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr thriller
Jazyk čeština
Původní název Ligblomsten
Původní jazyk dánština
Překladatel Kristina Václavů
Počet stran 296
EAN 9788074985669
Datum vydání 24.03.2022
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Domino
Edice TOP thriller
Hmotnost 0,43
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Knihám označeným zlatou pečetí Edice TOP věnujte zvýšenou pozornost! Předchází je pověst největších světových bestsellerů, které se dočkaly vřelého přijetí kritiky i čtenářů nebo získaly významná literární ocenění.

Annu Kielovou nikdo nespatřil od chvíle, co ubodala mladého právníka a odešla z místa činu pokrytá jeho krví. Policii se nikdy nepodařilo vypátrat, kam zmizela ani co ji k tak brutálnímu činu vedlo. O tři roky později od ní novinářka Heloise Kaldanová dostane dopis, který spustí řadu znepokojivých událostí. Detektiv Erik Schäfer by novinářce rád věřil, ale stojí před složitou otázkou: Proč všechny nové důkazy ukazují na ni? Heloise zjišťuje, že kvůli sepsání Annina příběhu se bude muset vrátit na temná místa své minulosti – a vyhledat člověka, kterého už nikdy nechtěla potkat.

Květ smrti je prvním dílem thrillerové série s dvojicí hlavních hrdinů novinářkou Heloise Kaldanovou a detektivem Erikem Schäferem.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

Monika Hangyová
Musím říct, že jsem z knihy nadšená. Bavila mě hned od začátku. Ihned jsem vklouzla do děje a příběhu si užívala. Téma je konečně jiné, než je u současných thrillerů zvykem, tím mé hodnocení samozřejmě stoupá. Za mě je kniha velmi čtivá a originální. Já mohu jedině doporučit.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock je spisovatelka a novinářka. Narodila v malém dánském městečku Gråsten, žila také v USA a ve Francii. Vystudovala historii a žurnalistiku na univerzitě v Roskilde. Se svým manželem a dvěma dětmi žije v Kodani. Jako spisovatelka debutovala v roce 2017 thrillerem Květ smrti, v němž představila dvojici hlavních hrdinů novinářku Heloise Kaldanovou a detektiva Erika Schäfera. Dánská detektivní akademie ocenila Květ smrti titulem „debut roku 2017“. Na úspěch první knihy navázala dalšími dvěma díly série. V roce 2018 byla jmenována dánskou spisovatelkou roku.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM