EN

Klementýnka a jarní výlet

Sara Pennypackerová


Nejlepší kniha roku Publishers Weekly, časopisů Child, School Library Journal a dalších
Světe, div se! Třeštidlo Klementýnka je ve srovnání s ostatními úplně normální! Když totiž přijde jaro, celé město se tak trochu zblázní. Tak například Margareta začne být ještě víc margaretovská než jindy. Běhá po světě a všechno drhne a leští, dokud to nesvítí, a to i věci, jako třeba dveře od výtahu nebo parkovací automaty na ulici. Těžkou hlavu Klementýnce dělá plánovaný společný oběd se čtvrťáky na školním výletě, ale i s tím se jako vždy vyrovná po svém.

Detailní informace

Ilustrátor Marla Frazeeová
Číslo dílu 4
Jazyk čeština
Původní název Clementine and the Spring Trip
Původní jazyk angličtina
Počet stran 160
EAN 9788026410256
Datum vydání 21.03.2016
Věk od 7
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,355
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Světe, div se! Třeštidlo Klementýnka je ve srovnání s ostatními úplně normální!

Když totiž přijde jaro, celé město se tak trochu zblázní. Tak například Margareta začne být ještě víc margaretovská než jindy. Běhá po světě a všechno drhne a leští, dokud to nesvítí, a to i věci, jako třeba dveře od výtahu nebo parkovací automaty na ulici.

Těžkou hlavu ale Klementýnce dělá plánovaný společný oběd se čtvrťáky na školním výletě. Margareta jí neustále připomíná jejich pravidlo, že při jídle se nesmějí vydávat žádné zvuky. Při otázce, co se stane, když někdo udělá nějaký zvuk, zbledla a roztřásla se, jako by odpověď byla příliš strašlivá, než aby se dala vyslovit nahlas.

Klementýnka se ale jako vždy vyrovná se všemi pravidly po svém.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Sara Pennypackerová

Sara Pennypackerová

Sara Pennypackerová je americká autorka z Massachusetts. Za své knihy pro děti získala mnohá ocenění, např. Golden Kite Award, Christopher Award a Sid Fleischman Award. Kniha Klementýnka a bláznivý týden se stala knihou roku prestižních recenzentů, jako jsou například Publishers weekly, School Library Journal atd. První místo žebříčku New York Times získal půvabný příběh Pax, můj liščí přítel. Jako malá ráda pracovala na zahradě, četla a jezdila na koni.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM