EN

Záhada zamčeného pokoje

Tucet detektivních povídek

Miroslav Macek


Na horké stopě s nejslavnějšími detektivy. Originální sbírka literárních variací.
Přijdete na to, kdo spáchal tento zločin, mon ami? Miroslav Macek ve sbírce dvanácti rafinovaných variací vzdává hold klasickým detektivkám. S lehkostí, nadhledem a detailní znalostí předlohy se pohybuje mezi různými autory a jejich detektivními přístupy – od Agathy Christie přes Emila Vachka až po Iana Fleminga. Vydejte se do atmosférického světa prohnaných zločinců a proslulých vyšetřovatelů, v němž může každá stopa vést k překvapivému rozuzlení!
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Jazyk čeština
Počet stran 424
EAN 9788075978936
Datum vydání 29.07.2021
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,627
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Tucet detektivních povídek na jedné straně vzdává hold tvorbě známých autorek a autorů detektivních románů a povídek, na druhé straně je však též jednou z méně častých odnoží detektivní literatury, a to parodie. Parodie, která ovšem nemá za cíl zesměšňovat původní vzory, ale láskyplně si s nimi pohrávat pro pobavení a potěchu čtenáře, a kterou je zároveň možno brát jako plnokrevné detektivní čtivo. Parodie totiž vždy musí vycházet z hluboké a důkladné znalosti parodovaného vzoru, z lásky k němu, z lásky k jazyku a ke hře se slovy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Miroslav Macek

Miroslav Macek

Již více než tři čtvrtě století oblažuje i popuzuje svou přítomností tento svět, a ačkoliv se o něm nedá říct, že překrásně bruslí, má spoustu jiných zálib a koníčků. Povoláním sice stomatolog a krátkou dobu též politik je dnes hlavně zahradníkem na plný úvazek, sbírá vše, čeho jsou více než tři kusy, miluje les, běh luhy a háji, dobré jídlo a víno, poezii, černé kočky a svoji podezřele mladou ženu. Také pořád něco píše a překládá a se setrvalým úsměvem na rtech poklidně čeká na zubatou…
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM