EN

Hannibal: Nepřítel Říma

První díl trilogie

Ben Kane


Největší válečník starověku v prvním dílu historické epopeje
První díl strhující historické trilogie se odehrává po první punské válce, v níž Řím v boji o nadvládu ve Středomoří pokořil Kartágo. Nyní se mladý kartaginský generál Hannibal chystá k odvetě. Na osudech dvou rodin, kartaginské a římské, sledujeme vliv válečných střetů na životy běžných lidí i převratné změny, které přinesly. Někdejší přátelé se ve válečném konfliktu ocitnou na znepřátelených stranách a až nelítostná bitva rozhodne, jaké budou jejich další vztahy.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Michal Houba
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název Hannibal: Enemy of Rome
Původní jazyk angličtina
Řada Hannibal
Překladatel Jaroslava Hromadová
Počet stran 432
EAN 9788076014015
Datum vydání 11.11.2021
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,58
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Britský spisovatel Ben Kane přichází se strhující historickou trilogií, jejíž první díl se odehrává po první punské válce, v níž Řím v boji o vliv ve středomořském světě pokořil Kartágo. Nyní se mladý kartaginský generál Hannibal chystá k odvetě. Na osudech dvou rodin, kartaginské a římské, sledujeme vliv válečných střetů na životy běžných lidí i převratné změny, které přinesly. Hanno, syn významného vojáka a Hannibalova důvěrníka, se se svým přítelem ocitne v rybářské loďce na širém moři, odkud je zachrání pirátská loď. Mladíci skončí na trhu otroků, kde Hanna koupí římský šlechtic, který zaujímá ve společnosti důležité postavení. Hanno se spřátelí s jeho synem Quintem i jeho sestrou Aurelií. Ve válečném konfliktu se ocitnou na znepřátelených stranách a až nelítostná bitva rozhodne, jaké budou jejich další vztahy.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Hannibal"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ben Kane

Ben Kane

Irský spisovatel Ben Kane (* 1970) se narodil v Keni, kde jeho otec pracoval jako veterinář. V sedmi letech se vrátil s rodiči do Irska a později vystudoval veterinární medicínu na University College Dublin. Neklidná povaha a touha cestovat ho však přivedly na Hedvábnou stezku a do Turkmenistánu, což vzbudilo jeho zájem o římské tažení do Parthie v r. 53 před Kr. Poté se vypravil na téměř tři roky trvající cestu kolem světa, při níž navštívil na 60 zemí a 7 kontinentů. Mimo jiné zavítal i do Northumberlandu a k Hadriánovu valu, na místa, která jsou dodnes připomínkou někdejší římské přítomnosti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM