EN

Hannibal: Krvavá pole

Druhý díl trilogie

Ben Kane


Jeden z největších vojevůdců v dějinách chystá římským legiím krvavou porážku
Velitelé římských legií neustále odkládají konfrontaci s kartaginskou armádou, ale Hannibalovi se podaří je vyprovokovat k boji pomocí lsti. Nejdříve u Trasimenského jezera a poté u Kann, kde v srpnu 216 př. Kr. zasadí početně mnohem silnější římské armádě zdrcující porážku. Na bojišti položí život téměř 50 000 Římanů a tato bitva se zapíše do dějin jako jedna z nejkrvavějších. Další dramatické osudy hrdinů z prvního dílu: Hanna, Quinta a Aurelie.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Hannibal: Fields of Blood
Původní jazyk angličtina
Řada Hannibal
Překladatel Jaroslava Hromadová
Počet stran 400
EAN 9788076017504
Datum vydání 27.02.2023
Věk od 18
Formát 130x200 mm
Nakladatelství Vyšehrad
Hmotnost 0,421
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Hannibalovo smělé tažení proti Římu pokračuje. Poté, co převedl svou armádu přes zasněžené Alpy, zamíří na jih, aby se utkal s nepřítelem. Je s ním i mladý voják Hanno, který si stejně jako jeho generál přeje zasadit Římu zdrcující porážku. Hanno se během jedné potyčky ocitne tváří v tvář bývalému kamarádovi Quintovi. Quintus, který sloužil v jezdectvu, se po roztržce s otcem přidá pod falešným jménem k lehké pěchotě. Mezi legionáři však zjistí, že nepřátelé nejsou jen mezi Kartaginci, ale najdou se i mezi Římany. Zatímco Hannibal vyhledává boj, římští generálové se přímému střetu vyhýbají a čekají na nové posily. Hannibal se znovu projeví jako geniální taktik a nachystá na Římany léčku, aby je vyprovokoval. Nejdříve u Trasimenského jezera a poté na jihu Itálie na místě zvaném Kanny. Bitva u Kann se zapíše do dějin jako jedna z nejkrutějších. Hanno a Quintus vědí, že to bude boj na život a na smrt.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Hannibal"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ben Kane

Ben Kane

Irský spisovatel Ben Kane (* 1970) se narodil v Keni, kde jeho otec pracoval jako veterinář. V sedmi letech se vrátil s rodiči do Irska a později vystudoval veterinární medicínu na University College Dublin. Neklidná povaha a touha cestovat ho však přivedly na Hedvábnou stezku a do Turkmenistánu, což vzbudilo jeho zájem o římské tažení do Parthie v r. 53 před Kr. Poté se vypravil na téměř tři roky trvající cestu kolem světa, při níž navštívil na 60 zemí a 7 kontinentů. Mimo jiné zavítal i do Northumberlandu a k Hadriánovu valu, na místa, která jsou dodnes připomínkou někdejší římské přítomnosti.
Zobrazit profil autora

Recenze

cbdb.cz - Celá Itálie se třese před Hannibalem

...„Bena Kane, jeden z nejlepších autorů anticko-římské military beletrie, zůstává věrný svému tradičnímu formátu trilogií a právě teď v knihkupectvích naleznete druhý díl jeho série Hannibal s podtitulem Krvavá pole. Tím odkazuje na krvavou bitvu u Kann, kde se Hannibal setkal s mohutnou armádou římské republiky."...
NAPIŠTE NÁM