EN

Psí dny

Jana Jašová


Prázdninové dobrodružství šesťačky Rebeky Voříškové plné legračních kliček, honiček a stříleček, kočkování i peskování.
Červencová vedra dopadla na Kostelec plnou vahou a šesťačku Rebeku Voříškovou, jejímž tělesným proporcím i rodinným poměrům rozhodně není co závidět, čeká jen další smutná schovávačka před vrstevníky na domácí zahradě. Osamělá zakomplexovaná holka z městečka pyšnícího se leda tím, že leží v úředně uznaném pupku republiky, však ještě netuší, že tyhle prázdniny budou i pro ni čarovné.
Získaná ocenění:
Zlatá stuha, 2021, Beletrie pro mládež, vítěz

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 272
EAN 9788075581358
Datum vydání 29.10.2020
Věk od 10
Formát 200x200 mm
Nakladatelství Meander
Hmotnost 0,852
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Červencová vedra dopadla na Kostelec plnou vahou a šesťačku Rebeku Voříškovou, jejímž tělesným proporcím i rodinným poměrům rozhodně není co závidět, čeká jen další smutná schovávačka před vrstevníky na domácí zahradě. Osamělá zakomplexovaná holka z městečka pyšnícího se leda tím, že leží v úředně uznaném pupku republiky, však ještě netuší, že tyhle prázdniny budou i pro ni čarovné. Kostelcem začala šmejdit černá kočka s uhrančivýma očima a vybudila k akci elitu místních psů, kteří tu – světe, div se – přežívají v partyzánském maskování za domácí mazlíčky, protože ve zdejším kraji před pár tisíciletími havarovali při vesmírné pouti na Zaslíbenou planetu. Pokud jim ale Rebeka pomůže opatřit vzácnou slitinu z laboratoře bláznivého pražského profesora, bez níž jejich raketa neodstartuje, je šance na nalezení psího ráje znovu reálná.

No tě pac! Zvládne dívka důležité poslání sama, anebo bude lepší, když ji do víru velkoměsta doprovodí i někdo dvounohý a čtyřnohý? Najde vedle bájného orichalka i něco podobně vzácného? A jaký dopad to bude mít na soužití lidí s říší jejich nejvěrnějších společníků? Rebečina záchranná mise je plná legračních kliček, honiček a stříleček, kočkování i peskování, v nichž se obrazy v poťouchlém stylu Karla Poláčka střídají s fantastickou prostořekostí ráže Terryho Pratchetta. Koneckonců tlapky osudu jsou nevyzpytatelné – a pádí takovým tempem, že nezasvěcenec žasne a pejskař se diví.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jana Jašová

Jana Jašová

Vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Je úspěšnou literární překladatelkou a věnuje se i vlastní literární tvorbě. Z angličtiny přeložila více než dvě stovky beletristických titulů pro děti i dospělé, překládá také non-fiction literaturu. Za překlad románu Michelle Paverové Zrádce přísahy byla v roce 2010 oceněna Zlatou stuhou a stejné ocenění získala i v roce 2021 za svou knihu Psí dny. Její první thriller Znič to jméno byl nominován na ocenění Magnesia Litera v kategorii „detektivka“. V tomto žánru pokračuje titulem Krutý měsíc.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM