EN

S láskou, Lukov

Mariana Zapata


Mezi láskou a nenávistí je pouze tenká vrstva ledu. Romantická pecka od autorky bestselleru Kulti.
Kdyby někdo Jasmine Santosovou požádal, aby popsala posledních pár let svého života jediným slovem, určitě by bylo sprosté. Po sedmnácti letech – a bezpočtu zlomených kostí – ví, že její šance uspět v krasobruslařských soutěžích jsou mizivé. Vše se ale může změnit s životní nabídkou od arogantního idiota, kterého má už dlouhou dobu chuť strčit pod rozjetý autobus. Jasmine tak možná bude muset přehodnotit úplně všechno, včetně názoru na Ivana Lukova.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název From Lukov with Love
Původní jazyk angličtina
Překladatel Romana Bičíková
Počet stran 472
EAN 9788025351192
Datum vydání 06.05.2021
Věk od 18
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,574
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Kdyby někdo požádal Jasmine Santosovou, aby popsala posledních pár roků svého života jediným slovem, určitě by bylo neslušné. Po sedmnácti letech, bezpočtu zlomených kostí a hoře nesplněných slibů tuší, že se její kariéra krasobruslařky chýlí ke konci. Pak ale přijde nabídka od člověka, kterého si posledních deset let představovala padat pod kola rozjetého autobusu. Možná není pozdě některé věci ještě přehodnotit. Včetně názoru na arogantního idiota Ivana Lukova.

Hodnocení čtenářů

Nikola Ludvigová
S láskou, Lukov vypráví příběh krasobruslařky Jasmine, která moc dobře ví, že její kariéra pomalu končí. I přesto, že je nadaná, nemá za sebou žádný velký úspěch. Jestli Jasmine někoho skutečně nenávidí, je to Ivan Lukov - vždy dokonalý krasobruslař, který vyhrává jeden závod za druhým. K tomu je ale neskutečně arogantní, protivný a všem je zcela jasné, že jeho sláva mu pořádně stoupla do hlavy. Právě tento člověk jí ale nabídne spolupráci - jeho partnerka si chce dát na rok přestávku a on shání někoho, s kým bude bruslit. Za odměnu on a jeho trenérka slibují, že Jasmine po konci sezóny najdou skvělého partnera, aby mohla v krasobruslení pokračovat. Jak ale přežije krasobruslit s někým, koho nenávidí? Ze všeho nejdřív bych chtěla pochválit naprosto skvělou atmosféru celé knihy. Autorka zvolila neobvyklé prostředí a výborně ho popsala. I když krasobruslení moc nerozumím, ráda na něj koukám a možná právě proto jsem si zrovna tuto knihu tak užívala. Další kapitolou jsou postavy. Máme tu naprosto protivného a nesnesitelného Lukova a oproti němu Jasmine, kterou vnímám jako milou holku. Tedy až do chvíle, kdy se přiblíží k Lukovovi a začnou si jeden z druhého utahovat a rýpat do sebe. V tu chvíli by si obě hlavní postavy zasloužily pár facek, aby se trochu probraly. I když mě štvaly, nakonec jsem si je vlastně docela užívala a věřím, že právě to se ve čtenáři autorka snaží probudit. Samozřejmě, našlo by se několik pasáží, kdy to bylo už trochu přes čáru, ale nebylo jich moc. Jak už vás možná napadlo, skutečně se jedná o slow burn romanci a hate to love vztah. Postavy svou vzájemnou nenávist postupně, pomaličku mění v něco jiného (což doufám není spoiler, ale myslím, že už jen z anotace je to vcelku jasné). Autorka dokázala moc hezky popsat postupnou proměnu jejich citů a vše se pomalu vyvíjelo. Tento vývoj zároveň dával smysl a nebylo to zbytečně prodlužované. Co bych možná vytkla je posledních zhruba sto stran, kde se začíná porušovat tento pomalý vývoj vztahu a přijde poměrně velký skok, velká změna. Skoro jako by to autorka chtěla rychle dopsat. To je za mě docela škoda a myslím si, že to mohla vzít trochu pomaleji a plynule tak navazovat na předchozí vývoj. Ve výsledku jsem s knihou vlastně spokojená. Je samozřejmě nutno brát v potaz, že tohle nemá být žádná překvapivá romance plná zvratů a ani zde není pokus o nějaký nepředvídatelný děj. Autorka se skutečně zaměřuje na pomalu se vyvíjející vztah, který popsala velmi dobře. Knihu bych doporučila čtenářům, kteří hledají pomalou romantiku se zajímavým prostředím!

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Mariana Zapata

Mariana Zapata

Mariana Zapata je bestsellerovou autorkou New York Times a USA Today a v roce 2016 dosáhla sedmého místa na žebříčku nejprodávanějších autorů na Amazonu. Její knížky jsou plné romantiky, ale také ostrého humoru a silných slov. Své první literární pokusy spáchala už v dětství a na internetu dodnes někde existuje stránka s její boy band fanfiction. Mariana žije v malém městečku jménem Pagosa Springs v Coloradu se svým manželem a nejlepším přítelem Chrisem Letchfordem a jejich dvěma dogami, Dorianem a Kaiserem. Když nepředstírá, že píše, čte si sci-fi, steam punk nebo historické romance. 
Zobrazit profil autora

Recenze

knihydobrovsky.cz - Mariana Zapata – S láskou, Lukov

... „Krasobruslařské prostředí je originálním tahem na branku, jenž dokresluje celou atmosféru a dává knížce pomyslnou přidanou hodnotu.“ ...

mujzivotknihomolky.blogspot.com - Romantika se zajímavým prostředím

„Je nutno brát v potaz, že tohle nemá být žádná překvapivá romance plná zvratů a ani zde není pokus o nějaký nepředvídatelný děj. Autorka se zaměřuje na pomalu se vyvíjející vztah, který popsala velmi dobře.“
NAPIŠTE NÁM