EN

Kouzla rodu Thornů

Margaret Rogersonová


Strhující fantasy, ve které knihy žijí vlastním životem a mohou i zabíjet
Elisabeth vyrůstala v jedné z austermérských veleknihoven. Od malička procházela kolem spoutaných grimoárů – kouzelných knih, které se po osvobození změní v běsnící monstra z kůže a inkoustu. Když při útoku na veleknihovnu jeden z nejmocnějších grimoárů uprchne, Elisabeth se ocitne uprostřed gigantického spiknutí a je obviněna ze zločinu. A co hůř, k soudu ji bude doprovázet čaroděj Nathaniel Thorn, který je ztělesněním čirého zla… Nebo je vše jinak?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Jazyk čeština
Původní název Sorcery of Thorns
Původní jazyk angličtina
Překladatel Pavla Kubešová
Počet stran 448
EAN 9788025350591
Datum vydání 22.04.2021
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství Fragment
Edice HumbookTip
Hmotnost 0,678
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Elisabeth vyrůstala v jedné z austermérských veleknihoven. Od malička procházela kolem grimoárů – kouzelných knih, které šeptají na policích a chřestí železnými řetězy, jež jim brání v úniku. Pokud je někdo osvobodí, změní se v monstra z inkoustu a kůže a začnou páchat zlo. Elisabeth doufá, že se brzy stane Strážkyní, jejímž posláním bude nebezpečné knihy střežit a v případě nutnosti i zničit.

Když při útoku na veleknihovnu jeden z nejmocnějších grimoárů uprchne, Elisabeth čeká, že za jeho zneškodnění dostane pochvalu. Místo toho je obviněna ze zločinu a v doprovodu čaroděje Nathaniela Thorna poslána do hlavního města, kde ji čeká soud. Elisabeth zjišťuje, že se ocitla uprostřed několik staletí chystaného spiknutí a její vyhlídky jsou více než špatné. Ještě horší než skutečnost, že Nathaniel je čaroděj – představitel zla, od nějž může čekat jen to nejhorší…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Vyborne. Fantasy prilis nevyhledavam, ale potrebovala jsem zmenu a tak trochu reset. A kdyz jsem videla to vysoke hodnoceni, tak jsem to proste zkusila. A ono to vyslo. Pribeh je skvely, napinavy, pohadkovy.
Zuzana Špringlová
Anotace této novinky lákala na strhující fantasy, ve kterém knihy žijí vlastním životem a mohou i zabíjet. A ono to tak fakt bylo! Když se nad tím zamyslím, žánr fantasy jsem začala číst prakticky až od začátku pandemie. Tak nějak jsem chtěla utéct do jiných světů a dimenzí – zkrátka jsem si potřebovala odpočinout od dramat, thrillerů a psychologických románů. Kouzla rodu Thornů mě zaujala hlavně svou anotací, která slibovala magii a kouzla v prostředí knihoven, a také svou nádhernou obálkou. A i když to byla trošku bichlička, četla se skoro sama. Naprosto úžasný a lehký sloh autorky ve mně vyvolal pocit odpočinku a relaxace. Příběh vypráví osud mladé Elisabeth, která žije celý svůj život v jedné z veleknihoven, která uchovává vzácné grimoáry. Jejich životy jsou vzájemně spojeny. Na tyto veleknihovny jsou ale prováděny útoky, sabotáže, při kterých mocné grimoáry uprchnou a mohou být pro životy nevinných tam venku velmi smrtící. Na začátku všech spletitostí se sama Elisabeth dostane do potíží a je obviněna ze spiknutí, i přesto, že to byla právě ona, kdo uprchlé monstrum zničil a zachránil tak životy lidí v okolních vesnicích. K soudu ji doprovází čaroděj Nathaniel, který se ale nakonec ukáže jako užitečný spojenec v boji proti zlu a neprávu. Jeho okouzlující sarkasmus pohání každou stránku jako rychlost světla. Kniha je fantastická. Příběh originální, popisy prostředí a vykreslení charakteru všech postav naprosto geniální. Čtenář si najde cestu ke každému z nich, přesně tak, jak si autorka nejspíš přála. V poslední době mě knihy podobného stylu spíš zklamaly, takže z toho, jak mě Kouzla rodu Thornů zasáhla, beru jasný příklad toho, že číst fantasy je opravdu dobrá volba.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Margaret Rogersonová

Margaret Rogersonová

Když nepíše, věnuje se malování, čtení, hraní her, vaření pudinků nebo se prochází po lese a hledá žáby a houby. Ráda sbírá šály a dívá se na víc dokumentárních filmů, než je – podle některých – ve společnosti přijatelné. Žije v Cincinnati ve státě Ohio a jednoho dne by se chtěla přestěhovat ke strašidelnému lesu. Má ráda vše, co je zvláštní a podivné.
Zobrazit profil autora

Recenze

kniznipristaviste.blogspot.com - Recezne: Kouzla rodu Thornů

... „Svět veleknihoven, knižních bestií a k tomu skvěle napsaní hlavní hrdinové. Už jen tyto ingredience tvoří knihou jinou a originální, za což rozhodně tleskám.“ ...

knihydobrovsky.cz - Margaret Rogersonová – Kouzla rodu Thorn

... „Rogersonová tímto počinem hází pomyslnou rukavici do ringu mnohým známým autorům. Spisovatelka dokáže téměř dokonale uchopit lidské emoce a přetransformovat je do dvojrozměrné podoby.“ ...
NAPIŠTE NÁM